Με 4 superbikes στην πίστα των Σερρών

4 υπερσύγχρονα superbike με σχεδόν 800 άλογα μαζεμένα στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων, είναι αρκετά για να σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου από την ένταση. Απολαύστε υπεύθυνα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Σε μια χώρα που ακόμα υποφέρει από την κρίση, η σκέψη και μόνο για συγκριτικό superbikes μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Στον αντίποδα, τα εργοστάσια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας νέες μοτοσυκλέτες που μικραίνουν συνεχώς την ψαλίδα μεταξύ αυτών και των αγωνιστικών, φέρνοντας τεχνολογία που μέχρι πρότινος βλέπαμε μόνο στα Moto GP. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η νέα Ducati Panigale V4 S, η οποία στάθηκε αφορμή για να μαζέψουμε τα κορυφαία μοντέλα στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Τι θα χρειαζόμασταν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα; Καταρχήν μοτοσυκλέτες… Προσπαθήσαμε να έχουμε όλες τις superbikes της αγοράς στο συγκριτικό, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, καθώς λίγες είναι οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας που διαθέτουν τα κορυφαία μοντέλα τους για δημοσιογραφική χρήση. Έτσι, εκτός από την Ducati, κοντά μας είχαμε την έτερη Ιταλική V4, Aprilia RSV4 RF, ενώ από την πλευρά της Ιαπωνίας, η Honda ήταν η μοναδική που μας παραχώρησε μοτοσυκλέτα (CBR 1000RR), αφού η Yamaha R1M ανήκει σε ιδιώτη που τον ευχαριστούμε θερμά. 

Το δεύτερο που χρειαζόμασταν ήταν καινούργια ελαστικά, απαραίτητα για να είμαστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται, καθώς τα εργοστασιακά με τα οποία εξοπλίζεται κάθε μοτοσυκλέτα δεν βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση. Την λύση εδώ μας έδωσε το κατάστημα WheelCity, προμηθεύοντάς μας με τα Michelin Power Cup Evo, τα οποία είναι κατάλληλα τόσο για χρήση δρόμου όσο και πίστας. Τα αγωνιστικά σλικ σίγουρα θα χάριζαν καλύτερους χρόνους, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας, αφού θέλαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε έναν ιδιώτη που κυκλοφορεί την μοτοσυκλέτα του στον δρόμο, αλλά παράλληλα συμμετέχει και σε trackdays, απολαμβάνοντας την ασφάλεια που μόνο μια πίστα μπορεί να προσφέρει.     

Μιλώντας για πίστα, ήταν φυσικό επακόλουθο να φορτώσουμε τις μοτοσυκλέτες και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε φορτηγό και να ταξιδέψουμε μέχρι τις Σέρρες, καθώς εκεί βρίσκεται η μόνη πίστα στην Ελλάδα που μπορεί να χωρέσει με ασφάλεια τα τέρατα των 200 αλόγων.