Η μαλακή σέλα της ρυθμίζεται σε ύψος (825χιλ-845χιλ) δίνοντας τη δυνατότητα να πατάς εύκολα τα πόδια σου στο έδαφος όταν σταματάς.

Οδηγός και συνεπιβάτης κάθονται στα πούπουλα, χάρη στην υπέρ του δέοντος άνετη σέλα δύο επιπέδων.

Η εντυπωσιακή έγχρωμη οθόνη TFT των 6,5 ιντσών είναι πλέον στον βασικό εξοπλισμό της BMW R1250GS.

Η οθόνη της Multistrada είναι ευανάγνωστη παρά το πλήθος πληροφοριών που προσφέρει. Το μενού είναι πιο γρήγορο από ποτέ και σου παρέχει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης, από την απόκριση του κινητήρα μέχρι την ρύθμιση των αναρτήσεων.

Aνεση – Εργονομία

Βασικό στοιχείο αυτής της κατηγορίας μοτοσυκλετών αποτελεί η προσφερόμενη άνεση σε οδηγό – συνεπιβάτη. Έχουμε να κάνουμε με δύο μοντέλα που μαζί τους θα γράψεις ξεκούραστα χιλιόμετρα, σε καθημερινές διαδρομές ή σε μακρινά ταξίδια. BMW και Ducati προσφέρουν ένα άνετο εργονομικό τρίγωνο το οποίο αποτελείται από όρθια θέση οδήγησης και φαρδύ τιμόνι που φέρνει τα χέρια σε φυσική θέση χωρίς κουραστικές γωνίες. Οι μαλακές σέλες με το πλούσιο αφρώδες και τα μεγάλα τμήματα είναι ιδανικές για πολύωρη παραμονή και για τους δύο επιβαίνοντες, με τη διαφορά ότι αυτή του Multistrada είναι χαμηλότερη σε ύψος και δίνει ευκολότερη πρόσβαση στο έδαφος.  Και στις δύο περιπτώσεις ο κατάλογος του εξοπλισμού είναι φορτωμένος με ένα σωρό καλούδια που διευκολύνουν τη ζωή του αναβάτη, όπως θερμαινόμενες χειρολαβές, σύστημα keyless, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και έγχρωμες TFT οθόνες. Πιο εντυπωσιακή φαίνεται αυτή των 6,5 ιντσών του GS. Παρέχει πλήθος πληροφοριών με διάφορες απεικονίσεις και υπομενού που μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιλογές σου. Με το Motorrad Connectivity, αλληλοεπιδρά μέσω Bluetooth σύνδεσης με το κινητό και το σύστημα ενδοεπικοινωνίας του κράνους σου. Η διαχείριση της μουσικής και των τηλεφωνικών κλήσεων γίνεται ακούραστα χωρίς να αποσπαστείς από την οδήγηση. Με το κατέβασμα της κατάλληλης εφαρμογής, η οθόνη μετατρέπεται και σε βολική συσκευή πλοήγησης με βέλη, κατάλληλη για καθημερινή χρήση. Αντίστοιχες δυνατότητες διαθέτει και η νέα TFT οθόνη 5 ιντσών της Multistrada. Με υψηλότερη ανάλυση (800x480) σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, βελτιωμένη ευκρίνεια στον ήλιο, νέα γραφικά και πιο εύχρηστο περιβάλλον, σε πληροφορεί για οτιδήποτε χρειαστείς. Με την κατάλληλη εφαρμογή, ο αναβάτης μπορεί μέσω Bluetooth να αλλάξει ρυθμίσεις όπως τα Riding Modes ενώ παράλληλα τον ενημερώνει για τα επερχόμενα service ή του παρέχει στατιστικά για το ταξίδι, την κατανάλωση κλπ. Και όλα αυτά από το κινητό του τηλέφωνο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • Κωστας

    Οι καλύτερες μηχανές άλλα και οι ακριβότερες μέχρι πριν μερικά χρόνια έπαιρνες ένα Varadero ένα v strom1000 με 11 χιλιάρικα τώρα βάλανε ηλεκτρονικά βοηθήματα και ανέβασαν την τιμή στα 22χιλιάρικα.

      3
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

    ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΜW ΚΑΙ DUKATI TO KANATE ΕΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ...ΘΕΟΥ?? ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ , ΒΕΒΑΙΩΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. !!!!!

      2