Προσέξτε τις αλλαγές, αλλά και το καμουφλάζ, στο εμπρός μέρος και κοντά στο ρεζερβουάρ...

Spy pics: KTM 1090 Adventure 2019

Με αρκετές αλλαγές εντοπίστηκε να δοκιμάζεται το μεσαίο Adventure μοντέλο της ΚΤΜ πριν την EICMA! Ποιες θα είναι αυτές;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Στην φετινή Intermot, η ΚΤΜ αποφάσισε να παραμείνει… σιωπηλή, μην επιδεικνύοντας κάποιο νέο μοντέλο, ωστόσο αυτό μάλλον δεν θα ισχύσει για την EICMA. Ήδη γνωρίζουμε και περιμένουμε το 790 Adventure και από ότι λένε κάποιοι κατάσκοποι, και το 1090 Adventure είναι έτοιμο να λάβει κάποιες αναβαθμίσεις.

Μάλιστα, η μοτοσυκλέτα εντοπίστηκε να δοκιμάζεται στο δρόμο με τους κατάσκοπους να μην χάνουν τον καιρό τους και να την απαθανατίζουν. Τι διαφορές βλέπουμε; Προσέξτε το μπροστά μέρος της μοτοσυκλέτας αλλά και το τεπόζιτο καυσίμου, περιοχές στις οποίες έχει γίνει προφανής προσπάθεια καμουφλάζ. Διαφορετική επίσης, φαίνεται η μάσκα και η μορφή του εμπρός φαναριού, αλλά και η ζελατίνα.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν έντονα, ότι και στο 1090 Adventure του 2019 θα χρησιμοποιηθούν τα πλευρικά ρεζερβουάρ βενζίνης, τα οποία είδαμε στο πρωτότυπο 790 Adventure! Αυτό είναι βέβαια μια επιλογή που θυμίζει το 990 Adventure και θα αποσκοπεί τόσο στην αύξηση της αυτονομίας, όσο και στην σωστή κατανομή βάρους χωρίς να είναι αναγκαστική η χρήση ενός μόνο, μεγάλου και ψηλά τοποθετημένου, ρεζερβουάρ. Αυτή η αλλαγή ανοίγει την πόρτα και για εργονομικές μικρορυθμίσεις, όπως η τοποθέτηση της σέλας χαμηλότερα και η βελτίωση του χώρου των ποδιών για τον αναβάτη.

Στο πίσω μέρος, η μοτοσυκλέτα φαίνεται να μην έχει αλλαγές, το ίδιο ίσως θα ισχύει και για τον κινητήρα, αν και αναμένουμε να υπάρχει συμβατότητα με τις Euro 5 προδιαγραφές που θα ισχύσουν από το 2020. Περισσότερα θα δούμε και θα μάθουμε, μάλλον εν όψει της EICMA τον επόμενο μήνα.