Οι επίμαχες φωτογραφίες της νέας Ducati Panigale, που πιθανόν θα είναι μικρότερη σε κυβισμό.

Οι επίμαχες φωτογραφίες της νέας Ducati Panigale, που πιθανόν θα είναι μικρότερη σε κυβισμό.

Οι επίμαχες φωτογραφίες της νέας Ducati Panigale, που πιθανόν θα είναι μικρότερη σε κυβισμό.

Spy pics: Ιδού η νέα «μικρή» Ducati Panigale!

Μια νέα Panigale με την μορφή της V4, αλλά τον δικύλινδρο κινητήρα Superquadro, εμφανίστηκε να δοκιμάζεται από την Ducati! Δείτε περισσότερα…

Το βρετανικό δίκτυο Motorcycle News αποκάλυψε φωτό κατασκοπείας, που συνδέονται άμεσα με μια νέα Ducati Panigale μικρότερου κυβισμού. Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη νέου μοντέλου, μετά από φήμες που κάνουν λόγο για αντικατάσταση της 959 Panigale, με κάτι καινούργιο.

Αρχικά, να πούμε ότι το μοντέλο δοκιμής είναι πανομοιότυπο με την Ducati Panigale V4 εμφανισιακά, στο εμπρός μέρος, αν και το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι αυτό της 959. Η χρήση του δικύλινδρου κινητήρα, αντί του V4, γίνεται σαφής τόσο από  το καπάκι του συμπλέκτη, όσο και από την δρομολόγηση των εξατμίσεων.

Στα περιφερειακά βλέπουμε ξεκάθαρα τις λύσεις που χρησιμοποιούνται και στην V4 (μονόμπρατσο ψαλίδι κλπ). Αυτό υπονοεί ξεκάθαρα ότι το νέο μοντέλο θα φέρει μονόμπρατσο ψαλίδι και όχι συμβατικό (όπως στην περίπτωση των 899-959), μια επιθυμητή εμφανισιακή αναβάθμιση που οι Ducatisti ζητούν. Ωστόσο, διακρίνουμε μια διαφορά στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας καθώς το δοκιμαστικό μοντέλο φαίνεται να χρησιμοποιεί το πίσω μέρος της 959 που αντικαθιστά και όχι της V4.

Τι αλλαγές περιμένουμε για το νέο μοντέλο; Αρχικά, μια αλλαγή στον κυβισμό (ή στων δηλωθέντα κυβισμό) είναι αναμενόμενη, ενώ τα νέα ηλεκτρονικά της εταιρείας θεωρείται βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν και εδώ. Φυσικά, κατά την αγαπημένη τακτική της Ducati, upscale εκδόσεις όπως S και R είναι πολύ πιθανές, ενώ με βάση το τρέχον σκηνικό στην κατηγορία, η νέα μοτοσυκλέτα πιθανόν να μην έχει και ανταγωνισμό, στα κυβικά του (καλή ώρα, όπως οι 899 και 959).
Προς το παρόν περιμένουμε περισσότερα, τα οποία ίσως κάνουν την εμφάνισή τους πριν ή κατά την EICMA.

(Φωτό: Motorcycle News)