Συγγνώμη ζητά από τον Nakagami o Valentino Rossi.

Rossi: Συγγνώμη στον Nakagami, φταίω

Την ευθύνη για το περιστατικό μεταξύ αυτού και του Nakagami πήρε ο Rossi, ο οποίος δεν τερματίζει για 3η συνεχόμενη φορά φέτος. Δείτε περισσότερα.

Ο Valentino Rossi διανύει μια δύσκολη περίοδο στο πρωτάθλημα, αφού για πρώτη φορά μετά το 2011 και την ομάδα της Ducati, δεν τερματίζει σε 3 αγώνες σερί. Εκτός όμως από αυτό, ο Ιταλός superstar ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Takaaki Nakagami με αποτέλεσμα και οι δύο να βγουν από τον αγώνα. Παρά το τρομακτικό ατύχημα, κανένας τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Μετά τον αγώνα, ο Rossi προέβη σε απολογητικές δηλώσεις προς τον Ιάπωνα: «Όταν προσπάθησα να τον προσπεράσω στην είσοδο της 8, ήμουν αρκετά εκτός γραμμής, έχασα το μπροστινό και τον έριξα. Αρα πρέπει να του ζητήσω συγγνώμη γιατί ήταν λάθος μου. Ήταν σοβαρή πτώση. Ευτυχώς είμαι ΟΚ και ξέρω ότι είναι και ο Takaaki καλά, αυτό είναι σημαντικό», είπε ο Rossi, ο οποίο έσπευσε και επί τόπου να βεβαιωθεί ότι ο Nakagami ήταν καλά.

Ο Rossi ωστόσο δήλωσε ότι παρά την εγκατάλειψή του, υπάρχει πρόοδος στην μοτοσυκλέτα, εν όψει του Grand Prix του Sachsenring. «Σήμερα πειράξαμε λίγο την μοτοσυκλέτα και ήμουν καλός για τον αγώνα, ήμουν ήδη πιο γρήγορος από ότι στις δοκιμές. Φαίνεται ότι έχουμε βρει κάτι για να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Θα δούμε και στην Γερμανία».