O Valentino Rossi σε στιγμιότυπο από τον αγώνα της Sepang.

Rossi: Οι άλλοι βελτιώθηκαν περισσότερο

Την άποψή του για την πρόοδο των άλλων αναβατών του MotoGP εξέφρασε ο Valentino Rossi, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος μιας από τις χειρότερες σεζόν του. Δείτε τι είπε.

Ο Valentino Rossi δεν έχει κερδίσει αγώνα από το 2017 και φέτος έχει μόνο δύο πλασαρίσματα στο βάθρο –αν και στη δεύτερη θέση. Ο ίδιος προφανώς και δεν είναι ικανοποιημένος από αυτή την έκβαση της χρονιάς και, λίγες μέρες πριν την Valencia και την αυλαία του 2019, λέει ξανά την άποψή του για το τι συνέβη.

Ο Rossi υπογραμμίζει ότι η περισσότερη πρόοδος έγινε από τους αντιπάλους του, λέγοντας συγκεκριμένα: «Φέτος, για κάποιο λόγο, το στυλ οδήγησης των κορυφαίων αναβατών βελτιώθηκε. Είναι σαν να πρέπει να οδηγήσεις με άλλο τρόπο με τα νέα ηλεκτρονικά και τα διαφορετικά λάστιχα, για να βρεις το όριο. Πάρα πολλά φρένα, και πρέπει να βρεις άλλο τρόπο και να φρενάρεις, όπως για παράδειγμα με το πίσω φρένο. Γενικά εγώ προσπαθώ να είμαι γρήγορος χωρίς να ταλαιπωρήσω πολύ το πίσω λάστιχο. Αυτό είναι η αρχή, το μεγάλο ξεκίνημα για όλους».

Ο Rossi σχολίασε και πάλι το πρόβλημα των Yamaha που παραμένει η φθορά του πίσω ελαστικού, συγκρίνοντας το με τις βελτιώσεις που πέτυχαν φέτος: «Βελτιώσαμε λίγο την μοτοσυκλέτα στα ηλεκτρονικά και την επιτάχυνση και συνεπώς είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά την φθορά του πίσω ελαστικού, είμαστε χειρότερα ακόμη και από την Honda και την Ducati. Κάποιοι όπως εγώ υποφέρουμε περισσότερο, άλλοι όπως ο Quartararo λιγότερο. Στο τέλος όμως έχουμε πάντα δυσκολίες.»