O Valentino Rossi... κουνάει το δάχτυλο στο ενδεχόμενο ονομασίας κάποιας στροφής με το όνομά του!

Rossi: Δεν θέλω στροφή με το όνομά μου!

Αρνητικός στο να πάρει κάποια στροφή πίστας το όνομα του, είναι ο Valentino Rossi. Τι ακριβώς είπε;

Εδώ και αρκετά χρόνια, στροφές σε διάφορες πίστες παίρνουν την ονομασία τους από σημαντικούς αναβάτες, με τους Dani Pedrosa και Marc Marquez να παίρνουν τις δικές τους στροφές πρόσφατα. Ο Valentino Rossi όμως, ήταν σαφής ότι δεν θα το ήθελε αυτό για τον ίδιο.

Ο Rossi, μιλώντας  στην συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη της δράσης στην Jerez, το δήλωσε ευθαρσώς μπροστά σε όλους: «Δεν θα ήθελα να έχω κάποια στροφή ονομασμένη από εμένα. Εδώ στην Jerez μια στροφή θα πάρει το όνομα του Pedrosa, το αξίζει, ήταν ένας από τους γρηγορότερους αναβάτες εδώ. Αλλά δεν θα το ήθελα για μένα»

O Rossi φυσικά είναι ίσως η μεγαλύτερη μορφή στα Moto GP αυτή την στιγμή, με τεράστια κληρονομιά και πολλοί θα πίστευαν ότι ο Rossi θα μπορούσε ήδη να έχει το όνομα του κάπου, ή σε κάποια στροφή η αλλού, όσον αφορά το Moto GP. Φυσικά, η κολοσσιαία προσωπικότητά του, είναι από… μόνη της, το καλύτερο αναμνηστικό και ο Rossi δεν έχει ανάγκη κάτι τέτοιο. Ας μην ξεχνάμε και την «ανεπίσημη» δικιά του στροφή, στο Siverstone (μιλάμε για την Vale, η οποία ανέκαθεν ονομάζεται έτσι και όχι ως αναφορά στον «Γιατρό»).