O Daniel Ricciardo

Ricciardo: «Έχει ακόμα πρόβλημα το Silverstone»

Προειδοποιεί για την κατάσταση της πίστας του Silverstone ο Dani Ricciardo, ο οποίος έτρεξε εκεί το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του αγώνα Formula 1. Τι λέει;

Μετά το περσινό φιάσκο του αγώνα MotoGP στο Silverstone, το τελευταίο που θέλουν τόσο η Dorna όσο και η διοίκηση της πίστας, είναι επανάληψη των προβλημάτων και φέτος. Για αυτό άλλωστε η πίστα υπέστη μια πανάκριβη ασφαλτόστρωση εκ νέου, εξασφαλίζοντας ανανέωση του συμβολαίου της με τα MotoGP, αλλά και με την Formula 1. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση δεν είναι άριστη, όπως λέει ο πιλότος της Formula 1 Daniel Ricciardo.

Ο αγωνιζόμενος, που τρέχει με την ομάδα της Renault, επισήμανε ότι παρά τις εργασίες, κάποια σημεία της πίστας έχουν ακόμα λακούβες που θα ενοχλήσουν τους αναβάτες των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. «Έχει ακόμα πολλές ανωμαλίες σε κάποια σημεία. Δεν νομίζω ότι στους αναβάτες των MotoGP θα αρέσει η 6η στροφή. Θα γκρινιάξουν, αλλά για εμάς είναι εντάξει» σημείωσε ο Ricciardo. «Η νέα επιφάνεια είναι καλή, έχει πολλή πρόσφυση σε κάποια σημεία. Στην αρχή ήταν αρκετά λιπαρή και γλιστερή, αλλά μετά πραγματικά έστρωσε» συμπλήρωσε ο Αυστραλός. 

Σύντομο σχόλιο για την πίστα έκανε και ο Lewis Hamilton: «Η πίστα είναι καλύτερη στις ευθείες, ειδικά μεταξύ των στροφών 4 και 6 που ήταν πολύ άσχημα πριν. Έχει ακόμα λακούβες στην έξοδο της 7 και πηγαίνοντας στο Copse, αλλά μετά ήταν ωραία και ομαλά μέχρι και την Hangar Straight».

Το θέμα είναι, να δούμε πως θα εξελιχθεί η πραγματικότητα, μόλις οι πρωτότυπες του MotoGP πατήσουν τους τροχούς τους στην θρυλική βρετανική πίστα…