O Jonathan Rea μετά την 5η στέψη του

Rea: Μου έδωσε κίνητρο η νέα Panigale

Τον τρόπο που λειτούργησε πνευματικά στο δρόμο για τον 5ο τίτλο του αποκάλυψε ο Jonatnah Rea, λέγοντας ότι οι προσδοκίες από την νέα Panigale του έδωσαν κίνητρο. Δείτε τι είπε…

Ο Jonathan Rea κατόρθωσε έναν ιστορικό 5ο τίτλο στα Superbikes την Κυριακή, αν και φέτος η σεζόν του ξεκίνησε με δυσάρεστο τρόπο. Οι 11 συνεχόμενες νίκες του Alvaro Bautista και της νέας Ducati Panigale V4R ήταν μια πνευματική πρόκληση για τον Jonathan Rea και ο ίδιος δεν το αρνείται αυτό. Ο Ιρλανδός προέβη σε δηλώσεις, σχετικά με το πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση.

«Η νέα μοτοσυκλέτα της Ducati ήταν τεράστια πρόκληση. Είναι αστείο γιατί θυμάμαι ότι το χειμώνα, την αποκαλούσαν εξολοθρευτή του Rea και της Kawasaki. Ήταν cool γιατί μου πρόσθεσε σε κίνητρο και έριξε λάδι στην φωτιά μου για να μην τα παρατήσω.» είπε ο Rea.

«Στην αρχή της χρονιάς, στους δύο πρώτους γύρους, δυσκολεύτηκα να αποδεχθώ ότι η Ducati και ο Alvaro ήρθαν με ένα νέο επίπεδο στα Superbikes. Όταν αποδέχθηκα την πρόκληση και το είδα ως πρόκληση, ο τρόπος σκέψης μου ήταν εντελώς διαφορετικός.» συμπλήρωσε.

Ο Ιρλανδός αθλητής επέδειξε τον αγώνα του Donington στην Βρετανία, ως το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν για την αναστροφή της μάχης του τίτλου. Είπε συγκεκριμένα: «Έπαιρνα πρωινό με τον Guim Roda (σ.σ. τον επικεφαλή της ομάδας του) και με κοίταξε στα μάτια και μου είπε: Είναι η ευκαιρία μας, χρειαζόμαστε 25 βαθμούς. Έβρεχε και το Donington είναι δύσκολο στη βροχή. Αλλά νομίζω ότι ήταν κομβική στιγμή για το πρωτάθλημα, να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς εκεί αφού και ο Alvaro σημείωσε πτώση»