Η ιδιαίτερη δημιουργία του Ranger Korat

Η ιδιαίτερη δημιουργία του Ranger Korat

Η ιδιαίτερη δημιουργία του Ranger Korat

Ranger Korat: Ένα Panigale 899… χρονομηχανή!

Με έμπνευση από την επιστημονική φαντασία του 1950, αυτή η Ducati Panigale 899 δεν μοιάζει με κανένα άλλο custom bike! Δείτε την…

Δεν είναι τυχαίο που λίγοι customizers έχουν «αμαυρώσει» την άσπιλη ομορφιά των Panigale. Από την στιγμή που βγαίνουν από το εργοστάσιο, οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι η επιτομή της ομορφιάς και του design. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο… θαρραλέοι, όπως ο Ranger Korat από την Ταϋλάνδη, ο οποίος με βάση ένα 899 Panigale, δημιούργησε μια μοτοσυκλέτα-άσκηση στην φουτουριστική σχεδίαση των 50s.

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι τα εργοστασιακά πλαστικά της 899 έχουν κάνει… φτερά και έχουν αντικατασταθεί από ένα ολόσωμο fairing που θυμίζει λίγο το… αεροσκάφος F-86 Sabre. Στρατηγικά τοποθετημένα ανοίγματα του fairing φροντίζουν για την εισαγωγή αέρα και την ψύξη του κινητήρα, ενώ ένας μονός στρογγυλός προβολέας εμπρός και η πρασινωπή ζελατίνα δημιουργούν μία μοναδική σύνδεση με την επιστημονική φαντασία της μεταπολεμικής περιόδου.



Ο Ranger Korat διατήρησε το στοκ τεπόζιτο της 899, άλλαξε όμως την ουρά και την σέλα, ενώ έχει τοποθετήσει και κάλυμμα στον πίσω τροχό, προκειμένου να κρύψει το μοντέρνο look του! Μπροστά, τη δουλειά αυτή κάνει το μεγάλο fairing, που καλύπτει την μισή ρόδα ούτως ή άλλως. Φαίνεται επίσης και το σύστημα εξάτμισης Termignoni.

Δυστυχώς δεν έχουν γίνει πολλές πληροφορίες γνωστές για το μοντέλο, όμως το ότι είναι ένα υπέροχο παράδειγμα αντισυμβατικού customizing, δεν αμφισβητείται!