Quartararo: «Ήμουν αγχωμένος»

Στρεσαρισμένος αλλά ικανοποιημένος από την τελική έκβαση, δήλωσε ο Fabio Quartararo, μετά τον αγώνα του Qatar. Δείτε περισσότερα…

Ο μόλις 19 ετών Fabio Quartararo θεωρείται «αποκάλυψη» για την φετινή σεζόν MotoGP: Όχι μόνο έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στις δοκιμές, αλλά δεν το έβαλε κάτω και στον αγώνα, στον οποίο αναγκάστηκε να εκκινήσει από τα pits. O Quartararo εξήγησε τι συνέβη και απέδωσε το λάθος του στο «άγχος που εμφανίστηκε πριν τον αγώνα».

«Δύο ώρες πριν τον αγώνα, με πονούσε το στομάχι μου, προσπάθησα να φάω κάτι και δεν μπορούσα να καταπιώ! Ο επικεφαλής της ομάδας μου Wilco Zeelenberg ήρθε να με δει και μπορούσε να καταλάβει ότι ήμουν πάρα πολύ αναστατωμένος. Ξέρουμε ότι οδηγώντας στα MotoGP, ελαστικά και φρένα είναι πάρα πολύ κρύα και το πίσω λάστιχο γυαλίζει, είναι ολοκαίνουργιο και με άμμο. Μου είπε να μείνω ήρεμος, γιατί οι πρώτοι γύροι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι» είπε ο νεαρός Γάλλος.

«Φυσικά ήμουν αγχωμένος. Όταν ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω, ήξερα ότι έπρεπε να πάρω τις πρώτες στροφές ήρεμα. Αν έπεφτα στον πρώτο γύρο, θα ήταν λίγο γελοίο! Ήταν στις πρώτες 6 στροφές που ήξερα ότι έπρεπε να προσέξω πολύ»

Ο Quartararo επισημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ ήταν κατά τα άλλα πολύ καλό και ότι πρέπει να αφήσει πίσω το συμβάν με την εκκίνηση από τα pits: «Φυσικά ήμουν λίγο εκνευρισμένος που ξεκίνησα από την pit lane, αλλά κατά τα άλλα είμαι εντάξει. Είμαι ικανοποιημένος που έκανα έναν καλό αγώνα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήρθε, αλλά ήταν ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο»