Το στιγμιότυπο της πρόσκρουσης Dovizioso και Quartararo στον αγώνα του Silverstone.

Quartararo-Dovizioso: O απολογισμός

Τι έγινε μετά το τρομακτικό ατύχημα των Quartararo και Dovizioso; Δείτε τι δήλωσε ο Γάλλος αλλά και πως είναι ο αναβάτης της Ducati…

Η σύγκρουση Dovizioso και Quartararo ήταν κομβικό σημείο για τον αγώνα, μιας και από τον πρώτο γύρο 2 βασικοί διεκδικητές το βάθρου έφυγαν από τον αγώνα. Ο Dovizioso μάλιστα έδειχνε να είναι τραυματισμένος και σε δυσφορία μετά το ατύχημα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια, σε νοσοκομείο του Coventry.

Ο Ιταλός της Ducati είχε χάσει τις αισθήσεις του ενώ έδειξε και μια παροδική απώλεια μνήμης μετά το ατύχημα, προκαλώντας ανησυχία στους ιθύνοντες που φοβήθηκαν για τραυματισμό στο κεφάλι. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τις αρμόδιες πλευρές, ο DesmoDovi είναι καλά, δεν έχει σπασίματα ούτε και τραυματισμό στο κεφάλι και επέστρεψε κανονικά στο σπίτι του. Ο ίδιος μάλιστα, ανέβασε φωτογραφία στο Instagram και το Facebook, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείτε, είμαι σκληρό καρύδι!». Φυσικά, δεν προέβη σε καμία δήλωση για το γεγονός…

Αυτό όμως, έκανε ο Fabio Quartararo, ο οποίος έδωσε την δική του εκδοχή για όσα έγιναν: «Με προσπέρασε ο Rins, αλλά μπόρεσα να προσπεράσω τον Miller από την εξωτερική στην πρώτη στροφή. Ανοίξαμε μαζί το γκάζι με τον Rins, αυτός έχασε τον πίσω τροχό, έκλεισα το γκάζι επιθετικά για να μην πέσω πάνω του και γλίστρησα πολύ, και δυστυχώς είχα highside. Ήταν παράξενη στιγμή γιατί αν δεν έκανε το λάθος ο Rins θα γλιστράγαμε και οι δύο και εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα να σηκώνω την μοτοσυκλέτα.»

«Δεν είμαι ο μόνος αναβάτης που έχασε πρόσφυση στη στροφή εκείνη, είναι απλά ένα αγωνιστικό συμβάν και τίποτε άλλο. Για εμένα αυτό που έγινε ήταν θέμα τύχης.» είπε ο Γάλλος.

Όταν ρωτήθηκε, πως είναι δυνατόν να έχει αυτό το γλίστρημα παρά τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά των μοτοσυκλετών σήμερα, ο Quartararo είπε: «Δεν είναι θέμα του Traction Control. Συνήθως είμαι στο γκάζι και όταν είδα τον Rins, έκλεισα απότομα και εκείνη τη στιγμή η μοτοσυκλέτα έχασε σταθερότητα. Γλιστρούσα ήδη με ανοιχτό το γκάζι αλλά όταν το έκλεισα, η αντίδραση ήταν απότομη»