Στιγμιότυπα από τα backstage ενσταντανέ που εξασφαλίσαμε από τον αγώνα των Μεγάρων, με όλους τους πρωταγωνιστές του.

Ανδρέας Παργινός

Δημήτρης Καρακώστας

Η ομάδα της Korakis Team Repsol

Extra Products - Τασούλης

Βασίλης Κουτρουμάνος

Από αριστερά: Δημήτρης Βάμβας, Κώστας Περβολαράκης

Γιώργος Παρασκευάς

Πρωτάθλημα Ταχύτητας: Τα πρόσωπα των paddocks

Πίσω από έναν αγώνα ταχύτητας υπάρχουν φυσικά, οι άνθρωποι που επενδύουν πόρους κάθε είδους, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Συναντήσαμε μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους του χώρου και πήραμε και εμείς μια «γεύση»…

Οι αγώνες μοτοσυκλέτας γοητεύουν πάντα σαν θέαμα, ωστόσο από την οπτική του συμμετέχοντα, είτε αναβάτη είτε μηχανικού-μέλους ομάδας-υποστηρικτή, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Οι απαιτούμενοι πόροι, σωματικά, ψυχολογικά, χρηματικά είναι πολλοί, αλλά το δέλεαρ μιας νίκης, ενός βάθρου ή ακόμα και της συμμετοχής από μόνης της, φέρνει την θέληση σε πρώτο πλάνο και όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Το Moto Τρίτη βρέθηκε στον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στα Μέγαρα και στα paddocks, συναντήσαμε πολλούς από τους ανθρώπους των αγώνων, που μας υποδέχθηκαν, μίλησαν μαζί μας και μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους, χαρίζοντας μας μια «ανθρώπινη» οπτική στα τεκταινόμενα.

Ο Ανδρέας Παργινός, μηχανικός με εξειδίκευση στο  Ιταλικό Group της PIAGGIO και επίσημος συνεργάτης του δικτύου στην κατηγορία Prime Service, αγαπά τους αγώνες από πολύ νέος και συμμετέχει στην κατηγορία Racing.  Στο box της ομάδας του, τον συναντήσαμε εν ώρα προετοιμασίας του, την στιγμή που οι μηχανικοί του έβαζαν μπροστά τη δίχρονη αγωνιστική Yamaha. Ο Ανδρέας  έχει πολλά βραβεία μέσα απο την πολυετή του ενασχόληση με τους αγώνες. Η αγάπη του αυτή τον πήγε μέχρι την πίστα του Mugello δις ως συμμετέχοντα.
Ο δυναμικός ήχος του κινητήρα και η μυρωδιά του λαδιού μίξης από την μοτοσυκλέτα του Ανδρέα, γέμισαν τον αέρα με αποχρώσεις νοσταλγίας για τη ρετρό εποχή των αγώνων, την οποία τόσο ο Ανδρεάς όσο και ολόκληρη η κατηγορία Racing κρατούν ακόμη ζωντανή. Ο Ανδρέας συνοδεύεται πάντα από τις πιστές του θαυμάστριες που δεν είναι άλλες από τις κόρες του Νεφέλη και Κατερίνα. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά η σύζυγός του, τα κορίτσια τον ακολουθούν στους αγώνες από ηλικίας 17 ημερών!!!!  Η 3η θέση του στον αγώνα, ήταν σίγουρα μια υπέροχη ανταμοιβή για τον ίδιο αλλά και για τους δικούς του ανθρώπους.




Λίγο παραδίπλα, στο δικό του box, συναντήσαμε τον Δημήτρη Καρακώστα, τον μόλις 19 ετών αναβάτη της κατηγορίας Supersport που έχει εντυπωσιάσει αφού δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα του εθνικού μας πρωταθλήματος, ενώ έκανε νίκες και στο Βαλκανικό, στις Σέρρες. Πάντα με το χαμόγελο και την όρεξη ενός μικρού παιδιού, ο νεαρός Δημήτρης μας υποδέχθηκε και μας μίλησε συνοπτικά για την CBR600 του, την οποία λίγες ώρες αργότερα θα οδηγούσε στην νίκη.



Δυνατή ήταν η παρουσία της Repsol στο Box της Τeam Korakis, με μία μεγάλη ομάδα και 4 μοτοσυκλέτες. Η ομάδα του κ.  Κοράκη και των ταλαντούχων αναβατών ήταν κυριολεκτικά μια μεγάλη, δεμένη οικογένεια και η υπερηφάνεια στα πρόσωπά τους, όταν τους φωτογραφίσαμε όλους μαζί, δεν κρυβόταν! Το παρών στα Μέγαρα έδωσε και ο κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδης, Διευθυντής Πωλήσεων της ΠΕΤΡΟΛΜΑΚ, τον οποίο ο κ. Κοράκης ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη στην ομάδα του. Γνωρίσαμε και τον νέο, ταλαντούχο αναβάτη Δημήτρη Νικολόπουλο, που θα πλαισιώσει την all-star ομάδα της Repsol της οποίας μέρος είναι και ο πασίγνωστος Βαγγέλης Καρακατσάνης.
Η Repsol έχει αποδείξει ότι έχει στο DNA της τους αγώνες μέσα από την πολυετή συνεργασία με τη HONDA και δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των λιπαντικών του Ιβηρικού γίγαντα πετρελαιοειδών της χώρας μας , την ΠΕΤΡΟΛΜΑΚ



Οι αναρτήσεις Ohlins είναι το πιο γνωστό όνομα παγκοσμίως στον χώρο των αγώνων, αφού πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα MotoGP και όχι μόνο. Πολλοί αναβάτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα χρησιμοποιούν αναρτήσεις της σουηδικής εταιρείας και στην πίστα, βρισκόταν η Extra Products-Τασούλης που εργάστηκε πραγματικά πυρετωδώς, προκειμένου οι αναρτήσεις Ohlins όλων των συμμετεχόντων να είναι έτοιμες για την νίκη. Η Extra Products έχει σταθερή και σημαντική παρουσία σε διοργανώσεις του χώρου σε όλη την Ελλάδα και αυτό μας δείχνει μια ξεχωριστή συνέπεια και αγάπη για τους 2 τροχούς αλλά και μια ακούραστη ομάδα.


 
Λίγο πιο πίσω, σε μια πιο «ήσυχη» γωνία των paddocks συναντήσαμε τον κ. Βασίλη Κουτρουμάνο, ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία Open με την Yamaha R1 του. Ο πολύ έμπειρος μηχανικός και ιδιοκτήτης  της ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΜΟΤΟ  είναι πάντα ένας πρόσχαρος άνθρωπος με ιδιαίτερη αγάπη για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Mας υποδέχτηκε  με χαμόγελο στην τέντα του, μας παρουσίασε τις μοτοσυκλέτες του, αλλά και τον φίλο και συναθλητή του Στέφανο Κουρούνη, με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί στην Open. Η ομάδα της MOTO BK Κοutroumanos Engineering Team υποστηρίζει  αγωνιζόμενους σε αγώνες των Μεγάρων, των Σερρών κ.λ.π., μεταφέρει την τεχνογνωσία, την αγάπη και τις εμπειρίες της αναπτύσσοντας συνεχώς  το πιστό αλλά και απαιτητικό πελατολόγιό της.



Στα paddocks των Μεγάρων συναντήσαμε επίσης τον Κώστα Περβολαράκη, της PERVOLARAKIS DYNO-TUNING , ο οποίος μας σύστησε στον αναβάτη της κατηγορίας Superbikes, Δημήτρη Βάμβα και μας παρουσίασε την  την Kawasaki ZX-10R του. Εκεί βρισκόταν και ο Γιώργος Παρασκευάς της WOLF RACING, ο γνωστός δεξιοτέχνης των αναρτήσεων που βρισκόταν στο πλευρό της ομάδας της Yamaha και του Λευτέρη Πίππου. Φυσικά το «παρών» σε μία τέτοια εκδήλωση δεν θα μπορούσε να μην δώσει ο Γιώργος Παπασταύρου, ιδιοκτήτης των Papastavrou Shops, αγωνιζόμενος και πολύτιμος συνεργάτης  της ομάδας του ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ.





Κάθε ώρα και λεπτό της αγωνιστικής δράσης στην πίστα των Μεγάρων, όλοι όσοι ήταν εκεί απέδειξαν με τον τρόπο τους, ότι στην Ελλάδα υπάρχει όρεξη για μηχανοκίνητο αθλητισμό, υπάρχουν επίσης δυναμικές προσωπικότητες, μπόλικο ταλέντο, αλλά και εξαιρετικά έμπειροι μηχανικοί που ενορχηστρώνουν τα πάντα. Ο αγώνας των Μεγάρων χαρακτηρίστηκε από μεγάλη προσέλευση θεατών, ένα γεγονός που συγκίνησε τους αθλητές και τονίστηκε πολλές φορές από το μικρόφωνο του εκφωνητή, φανερώνοντας ότι το μέλλον είναι αρκετά καλύτερο από ότι ίσως πιστεύουμε, για τον χώρο και την μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον, όταν μεγάλο μερίδιο από τους θεατές ήταν παιδιά και νέοι, οι οποίοι λαμβάνουν από πρώτο χέρι τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας και της ασφαλούς γρήγορης οδήγησης στο περιβάλλον μιας πίστας. Και... καλούς αγώνες!