Πολύ πιο κοντά στα MotoGP τα Moto2!

Τι δήλωσαν οι αναβάτες που δοκίμασαν για πρώτη φορά τις μοτοσυκλέτες της Moto2 με τον κινητήρα της Triumph, στην Jerez; Μάλλον θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον 2019!

Η απόφαση της αλλαγής του κινητήρα, στην κατηγορία των Moto2, φαίνεται πως προοικονομεί αλλαγές μεγάλου βεληνεκούς στην κατηγορία. Έχοντας εντυπωσιάσει στις επιδόσεις του αλλά και στις προοπτικές του, ο νέος κινητήρας της Triumph φαίνεται πως θα επηρεάσει δραστικά και τον οδηγικό χαρακτήρα των μοτοσυκλετών. Ο Sam Lowes έχει ήδη βγάλει κάποια συμπεράσματα που θα συζητηθούν.

«Η ταχύτητα μέσα στην στροφή είναι πολύ μικρότερη από ότι ήταν με τους κινητήρες της Honda, αλλά η είσοδος και η έξοδος είναι ήδη γρηγορότερες. ΟΚ, δεν είναι όπως στα MotoGP, αλλά μοιάζει, με την έννοια του ότι πρέπει να μειώσεις περισσότερο ταχύτητα από ότι έκανες με τον Honda κινητήρα.» είπε ο Sam Lowes, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι ένας φρέσκος αέρας να νιώθεις την δύναμη στο δεξί σου χέρι» και ότι «πρέπει να παίζεις με το γκάζι».

«Θα είναι ωραίο για τις μονομαχίες, τις προσπεράσεις και θα λειτουργεί καλύτερα ως σκαλοπάτι για τα MotoGP. Θα είναι καλύτερο και για τους θεατές: Περισσότερες σούζες, μεγαλύτερη νευρικότητα, περισσότερη δράση».

Για το θέμα μίλησε και ο Thomas Luthi, ο οποίος λέει μάλιστα ότι εντυπωσιάστηκε από τον κινητήρα: «Μιλούσα με τον Sam και λέγαμε το ίδιο πράγμα. Είναι αρκετά δύσκολο να τον ελέγξεις, υπάρχει πολλή ροπή στις χαμηλές στροφές. Στην έξοδο και στο άπεξ είναι δύσκολο γιατί πρέπει να είσαι ομαλός και προσεκτικός. Για αυτό και είδαμε κάποια highsides. Είναι απλά κάτι καινούργιο και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το ρυθμίσουμε σωστά για να έχουμε περισσότερο έλεγχο.»