O Carlin Dunne με τη Streetfighter V4

Pikes Peak: Χωρίς μοτοσυκλέτες η ανάβαση του 2020

Η φημισμένη ανάβαση της Αμερικής δεν θα φιλοξενήσει μοτοσυκλέτες την επόμενη χρονιά. Διαβάστε γιατί.

Μετά τον θάνατο του αναβάτη Carlin Dunne κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα, οι διοργανωτές αποφάσισαν το 2020 να μην αγωνιστούν μοτοσυκλέτες στην ανάβαση του Pikes Peak. Εδώ και 29 χρόνια η ξακουστή ανάβαση φιλοξενεί και μοτοσυκλέτες, αλλά την επόμενη χρονιά θα απουσιάζουν.

Ο διευθυντής του αγώνα, Tom Osborne δήλωσε σχετικά: “Οι μοτοσυκλέτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανάβασης τα τελευταία χρόνια αλλά δεν ήταν πάντα έτσι, καθώς από τα 97 χρόνια που διεξάγεται το Pikes Peak, έχουν συμμετάσχει μοτοσυκλέτες 41 χρονιές. Είναι ώρα να εξετάσουμε με προσοχή κάθε πτυχή του αγώνα, μαζί και το κομμάτι των μοτοσυκλετών και να δούμε αν θα πρέπει η μορφή της ανάβασης να αλλάξει τα επόμενα χρόνια.”

Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά από το 2012, όταν όλη η διαδρομή καλύφθηκε από άσφαλτο, ενώ η Ducati ήταν μια από τις εταιρείες που έπαιρνε στα σοβαρά την ανάβαση. Είχε φτιάξει μάλιστα ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο έμπειροι αναβάτες όπως ο Carlin Dunne, δίδασκαν σε αρχάριους πώς να φτάσουν γρήγορα στην κορυφή.