To Moto Guzzi V85TT έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια άνοδο του Piaggio Group.

Piaggio Group: Παγκόσμια αύξηση πωλήσεων

Κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα για τις επιδόσεις των σημάτων του παγκοσμίως, εξέδωσε το Piaggio Group, με πρωταγωνιστές τις αγορές της Ασίας!

Το Piaggio Group ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο για το πρώτο μισό του 2019, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα παγκόσμια ειδησεογραφικά μέσα. Ο ιταλικός όμιλος-κολοσσός αύξησε τις πωλήσεις του κατά 9,2% σε παγκόσμιο επίπεδο με τα καθαρά έσοδα του να ανέρχονται στα 583,4 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση 12,1%, σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2018. 

Αναμφίβολα μιλάμε για ισχυρές επιδόσεις από τον ιταλικό όμιλο, ο οποίος περικλείει τις Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, Gilera και Derbi. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι διεθνείς πηγές, σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή των πωλήσεων και των κερδών, έπαιξε το νέο Moto Guzzi V85TT, αφού μπήκε «σφήνα» στην ισχυρότερη κατηγορία μοτοσυκλετών παγκοσμίως αυτή την στιγμή, τα adventure σημειώνοντας εμπορική επιτυχία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων του ομίλου έπαιξαν οι αγορές της Ασίας, οι οποίες εμφάνισαν αύξηση 20,2%, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά την δύναμή τους στα παγκόσμια μοτοσυκλετιστικά δεδομένα. Ο όμιλος παράλληλα δήλωσε, ότι για τις αγορές της Ευρώπης και την Αμερικής, η αύξηση ανήλθε στο 4,6% στις πωλήσεις και στο 9,4% στα έσοδα.

Τέλος, ο όμιλος αναφέρεται ότι κατάφερε καθαρά κέρδη της τάξης των 134,3 εκατομμυρίων ευρώ, μια αύξηση 15,2% σε σχέση με το 2018.