To Peugeot e-Metropolis Concept

To Peugeot e-Metropolis Concept

To Peugeot e-Metropolis Concept

To Peugeot e-Metropolis Concept

Peugeot e-Metropolis: Ηλεκτροκίνητο τρίτροχο

Ένα concept από την Γαλλική εταιρεία που δείχνει τα σχέδιά της για το μέλλον, όσον αφορά την αστική μετακίνηση. Πως σας φαίνεται;

Αν και αυτές τις μέρες την επικαιρότητα μονοπώλησε η έκθεση της Intermot, στην γερμανική Κολωνία, παράλληλα τρέχει μια άλλη σημαντική έκθεση για την Ευρώπη: Το σαλόνι του Παρισιού, το οποίο έχει ως επίκεντρο το αυτοκίνητο. Στην Γαλλική πρωτεύουσα, λοιπόν, η Peugeot αποφάσισε να παρουσιάσει το e-Metropolis concept, ένα εξολοκλήρου ηλεκτροκίνητο τρίτροχο scooter.

Το μοντέλο βασίζεται εξολοκλήρου στο γνωστό και σεβαστό Metropolis, το τρίτροχο της Peugeot που φέρνει πολλά στοιχεία από τα αυτοκίνητα της εταιρείας, ωστόσο εξοπλίστηκε με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 49 ίππους. Ο κινητήρας είναι κεντρικά τοποθετημένος και μεταδίδει την ισχύ του στον πίσω τροχό μέσω ιμάντα, εξασφαλίζοντας μια τελική ταχύτητα στα 135 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με την Peugeot.

H μπαταρία του μοντέλου θα είναι αρκετή για μια αυτονομία 200 χιλιομέτρων, θα επαναφορτίζεται από μια υποδοχή στο εμπρός τμήμα του μοντέλου, με την γαλλική εταιρεία να κάνει λόγο για έναν χρόνο επαναφόρτισης 4 ωρών από άδεια μπαταρία μέχρι το 80%. Αν δε, κρίνουμε από το όργανο ισχύος που τοποθετήθηκε στο scooter, θα χρησιμοποιείται σύστημα ανάκτησης της ενέργειας που θα επαναφορτίζει εν κινήσει την μπαταρία, όταν ο αναβάτης θα μειώνει ταχύτητα.

Το μοντέλο προφανώς επιδείχθηκε σε concept μορφή, εξοπλισμένο με τροχούς carbon και αναρτήσεις Ohlins! Φυσικά αυτά αναμένονται να αλλάξουν, στην έκδοση παραγωγής, για την οποία προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος.