Παγκόσμιος Πρωταθλητής με νίκη ο Francesco Bagnaia!

Παγκόσμιος Πρωταθλητής με νίκη ο Francesco Bagnaia!

Δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα για τον Bagnaia.
Λάθη άγχους από τον Martin, που συμπαρέσυρε και τον Marquez στην αμμοπαγίδα.
Di Giannantonio και Zarco συμπληρώνουν το βάθρο.

Ένα επεισοδιακό Πρωτάθλημα χρειαζόταν έναν επεισοδιακό αγώνα για να λήξει. Και έτσι ακριβώς έγινε σήμερα στη Βαλένθια, με τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) να ξεκινούν το 20ο Grand Prix της χρονιάς με 14 βαθμούς διαφορά υπέρ του Bagnaia
Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης ο Francesco Bagnaia έστριψε πρώτος (ο Maverick Viñales είχε δεχθεί ποινή τριών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης), με τον Jorge Martin να επιτίθεται αμέσως στον Brad Binder (Red Bull KTM) για να ανέβει στη δεύτερη θέση. 
 

2 λάθη που έκριναν το Πρωτάθλημα

Ο Ισπανός της Prima Pramac ήξερε πολύ καλά ότι έπρεπε να κερδίσει σήμερα και είχε κολλήσει στην ουρά του Bagnaia. Όμως εκεί ήρθε το πρώτο λάθος. Φτάνοντας στα φρένα της πρώτης στροφής, ο Martin "ρουφήχθηκε" από το κενό αέρα πίσω από τη μοτοσυκλέτα του Bagnaia, ακούμπησε με τον Ιταλό και βγήκε εκτός πίστας, επιστρέφοντας στην 8η θέση, 2,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον μεγάλο του αντίπαλο που παρέμεινε πρώτος. 
Ο Μartin ξεκίνησε και πάλι τις επιθέσεις, περνώντας γρήγορα τον Alex Marquez, όμως έχασε πολύ χρόνο με τον Maverick Viñales, τον οποίο προσπάθησε ανεπιτυχώς να περάσει δύο φορές. Στην τρίτη απόπειρα, στον έβδομο γύρο, τα κατάφερε, όμως αμέσως μετά ήρθε το δεύτερο λάθος, αυτό που τελείωσε τα πάντα. Ο Martin χτύπησε από πίσω τον Μarc Marquez (Repsol Honda), με αποτέλεσμα και οι 2 αναβάτες να βρεθούν στο έδαφος, τον Marquez να χάνει την ευκαιρία για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον τελευταίο του αγώνα με τη Honda και τον Martin να χάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 
 

Οι επιθέσεις του Binder

Μπροστά, ο Binder κατάφερε να περάσει τον Βagnaia (με τον Ιταλό ουσιαστικά να κάνει στην άκρη, μη θέλοντας να διακινδυνεύσει το ο,τιδήποτε) και λίγο μετά ακολούθησε και ο Jack Miller (Red Bull KTM). Όμως ο Binder έκανε λάθος στο 15ο γύρο, βγήκε εκτός πίστας και επανήλθε στην 6η θέση. Προσπαθώντας να ανέβει και πάλι έκανε μια πολύ επιθετική και εκτός ορίων κίνηση στον Alex Marquez (Gresini Ducati), για την οποία δέχτηκε ποινή, αναγκαζόμενος να δώσει πίσω μια θέση. Πέρασε γρήγορα τον Viñales (Aprilia Racing) και του ξαναέδωσε τη θέση, μένοντας έτσι στην 5η θέση. 

Πτώση Miller, ο Bagnaia μπροστά

Στην κορυφή ήταν πλέον ο Jack Miller, όμως ο Αυστραλός έχασε το μπροστινό στη 10η στροφή του 19ου γύρου και βρέθηκε στο έδαφος, με τον Βagnaia να κληρονομει την πρώτη θέση και τον Johann Zarco (Prima Pramac Ducati) να τον ακολουθεί από κοντά. 
Πιο πίσω, ο Fabio Di Giannantonio (Gresini Ducati), είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό και πέρασε τον Binder, πλησιάζοντας τους δύο πρωτοπόρους. Στον προτελευταίο γύρο πέρασε τον Zarco και κόλλησε στην ουρά του Bagnaia, χωρίς να καταφέρει όμως να τον περάσει. Έτσι ο Ιταλός κατέκτησε με νίκη το δεύτερο Πρωτάθλημά του στη μεγάλη κατηγορία, με τον Di Giannantonio να περνάει τη γραμμή του τερματισμού δεύτερος, μπροστά από τον Zarco, όμως δέχτηκε ποινή μετά τον αγώνα για παραβίαση του κανονισμού για την πίεση στα ελαστικά, κάτι που τον έφερε στην τέταρτη θέση, με τον Zarco δεύτερο και τον Binder τρίτο. 
 

Συνέχεια του άρθρου >>>