Η επίπεδη σέλα είναι σχετικά σκληρή όπως αρμόζει στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και βρίσκεται στα 875 χιλ από το έδαφος, χωρίς όμως να εμποδίζει τα πόδια να πατήσουν κάτω λόγω του μικρού της πλάτους.

Η LCD οθόνη παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και είναι κάθετα τοποθετημένη ώστε να διαβάζεται εύκολα ακόμα και όταν οδηγείς όρθιος.

Aνεση-Εργονομία

Κάθε αναβάτης Adventure μοτοσυκλέτας, ανεξάρτητα αν κινείται στην άσφαλτο ή στο χώμα θέλει ένα πράγμα. Να αισθάνεται άνετα ώστε να τοποθετεί το σώμα του κατάλληλα, σύμφωνα με τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησής του. Οι μαζεμένες διαστάσεις του Tenere 700 βοηθούν σε αυτό, όπως και το φαρδύ τιμόνι μεταβλητής διατομής που βρίσκεται αρκετά ψηλά συμβάλλοντας στην όρθια οδήγηση, με τα πόδια να ¨αγκαλιάζουν¨ την μοτοσυκλέτα πατώντας σταθερά στα μαρσπιέ. Παρατηρώντας την μοτοσυκλέτα από το πλάι, περιμένεις ότι η διαφορά ύψους μεταξύ τιμονιού και σέλας θα τοποθετεί τον κορμό χαμηλά και τα χέρια ψηλότερα όταν είσαι καθιστός, όμως στην πράξη αισθάνεσαι αμέσως οικεία. Η επίπεδη σέλα είναι σχετικά σκληρή όπως αρμόζει στον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας και βρίσκεται στα 875 χιλ από το έδαφος, χωρίς να εμποδίζει τα πόδια να πατήσουν κάτω λόγω του μικρού της πλάτους. Σίγουρα δεν είναι αυτή που θα προτιμήσουν οι χιλιομετροφάγοι, παρόλα αυτά η θέση οδήγησης δεν μας κούρασε σε κανένα σημείο της διαδρομής, ενώ ο χώρος για δεύτερο άτομο αυξάνει το πεδίο χρήσης της μοτοσυκλέτας ακόμα και στην καθημερινή μετακίνηση. 

Στον extra εξοπλισμό διατίθεται ψηλότερη σέλα με αρκετό αφρώδες για πιο χωμάτινη θέση οδήγησης, αλλά και μια χαμηλότερη για τα μικρότερα αναστήματα. Την ενημέρωση του αναβάτη αναλαμβάνει μια κάθετα τοποθετημένη LCD οθόνη με ευανάγνωστα ψηφία και ικανοποιητικές διαστάσεις, η οποία χωρίς να εντυπωσιάζει όπως μια TFT, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες  (επιλεγμένη σχέση, στάθμη καυσίμου, δύο μερικούς χιλιομετρητές, αυτονομία και μέση-στιγμιαία κατανάλωση καυσίμου, ρολόι, θερμόμετρο). Στο κάτω μέρος της βρίσκεται το κουμπί για την απενεργοποίηση του ABS, ακριβώς δίπλα της παροχή 12V, ενώ πάνω από αυτήν υπάρχει χώρος για τοποθέτηση smartphone ή συσκευών πλοήγησης, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε κάθε είδους εξόρμηση.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ