Ο χωμάτινος προσανατολισμός δεν κρύβεται στο μπροστινό μέρος που θυμίζει ξεκάθαρα Rally με τους τέσσερις LED προβολείς. Η μικρή ζελατίνα χαρίζει επαρκή προστασία από τον αέρα.

    Εμφάνιση – Ποιότητα κατασκευής

    Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπαμε από κοντά το νέο Tenene 700, αφού η πρώτη οπτική επαφή έγινε πριν μερικούς μήνες στην Eicma. Ακόμα και εκεί, ανάμεσα στον κόσμο που πραγματικά είχε περικυκλώσει το νέο μοντέλο, δεν δυσκολευόσουν να δεις τις ομοιότητες με το project T7, πράγμα που σημαίνει ότι η Yamaha δεν ήθελε μια ανάλατη On-Off εικόνα, αλλά μια πραγματική χωμάτινη όψη, έκδηλη σε κάθε σπιθαμή του μοντέλου. Με εμφανείς επιρροές από τα Rally, το μπροστινό μέρος ξεχωρίζει χάρη στους τέσσερις Led προβολείς, την ζελατίνα που συνεχίζει τη νοητή γραμμή της μάσκας, αλλά και τις προστατευτικές χούφτες, απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε Adventure που σέβεται τον εαυτό του. Το στενό 16λιτρο ρεζερβουάρ, η μονοκόμματη σέλα, η αλουμινένια ποδιά, τα πίσω πλαστικά που θυμίζουν number plates και οι ακτινωτοί τροχοί 21 και 18 ιντσών τυλιγμένοι με ελαστικά μεικτής χρήσης (Pirelli Scorpion Rally STR), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον χαρακτήρα του μοντέλου. Είναι χωμάτινος και το δείχνει με περηφάνια σε κάθε έναν από τους τρεις διαθέσιμους χρωματισμούς (άσπρο-κόκκινο, μαύρο, μπλέ-μαύρο). 


    Η ποιότητα των πλαστικών, της βαφής αλλά και των επιμέρους εξαρτημάτων δείχνει προσεγμένη, ώστε κάθε κομμάτι να αντεπεξέλθει στην σκληρή χρήση για την οποία προορίζεται. Στο τέλος της παρουσίασης τα Tenere είχαν αλλάξει πολλά χέρια στο χώμα αλλά συνέχιζαν απτόητα. Κάποιες φυσιολογικές μικροεκδορές  δεν αλλοίωναν την εικόνα τους και ένα πλύσιμο αρκούσε για να δείχνουν ξανά σαν καινούργια, έτοιμα να υποδεχτούν το επόμενο group δημοσιογράφων. Φυσικά όπως κάθε μοντέλο της Yamaha, έτσι και το Tenere 700 συνοδεύεται από έναν μακρύ κατάλογο με αξεσουάρ, ώστε ο καθένας να προσθέτει τις προσωπικές του πινελιές.
     

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ