«Ο φοβισμένος, ο αγενής και άλλοι»

Το δεύτερο κομμάτι της εκτενούς επιστολής του αναγνώστη μας Δ.Κ., το οποίο εστιάζει σε απόψεις περί των αναβατών που...κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Τι λέτε εσείς για όσα λέει;

Καθώς το κείμενο του αναγνώστη μας, Δ.Κ., που μπήκε στον κόπο να εκπονήσει, ήταν πολύ μεγάλο, το χωρίσαμε σε δύο τμήματα και το Σάββατο διαβάσατε το 1ο μέρος. Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος, το οποίο έχει να κάνει με τους ίδιους τους μοτοσυκλετιστές αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους. Πείτε μας την γνώμη σας.
 
 
Με συναδέλφους δικυκλιστές κ μερικά θέματα θεωρία για τις Πανελλήνιες sos
 
Συνάδελφος που πάει φοβισμένα κ που άθελά του εμποδίζει τη ροή
 
Κάποια στιγμή θα το δείτε το μηχανάκι σαλιγκάρι ΚΑΙ αναγκαστικά - είστε  δεν είστε νευρικοί- θα περιμένετε πότε θα ξεμπλοκάρει να φτάσετε κ σεις στο φανάρι. Ξέρετε κάθε κάμπια από μηχανάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα έχει ένα κεφάλι με κεραίες,  Αυτός είναι ο άνθρωπός μας. (αστειεύομαι, όλοι έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν- αν γίνεται κ να μην εμποδίζουν τους άλλους, ωραία θα είναι για όλους). Μόλις και αν ανοίξει λοιπόν ο δρόμος, θα τον περάσουν ήσυχα κ πολιτισμένα όλοι και θα σταματήσουν στο επόμενο φανάρι, άλλοι μπροστά κ άλλοι στοιχισμένοι ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με τη σειρά που έφτασαν στο φανάρι με λίγα λόγια.
 
Όπου ο σαλιγκάρης θα έρθει από το πλάι κορνάροντας εν ανάγκη  και μπαίνοντας μπροστά από όλους μπροστά από τη διαγράμμιση της διάβασης πεζών , τσούπ πρώτο πάλι το σαλιγκάρι, θα φύγει με 1000 κ σχεδόν κόκκινο κ θα σφηνώσει πάλι πρώτο στην επόμενη σειρά αυτοκινήτων και λίγο ύφος κ λίγη αλαζονεία  κ πολλή βλακεία.
 
Τα μηχανάκια σαλιγκάρια -λέω μια ιδέα, όχι σίγουρα σωστή -τα πλησιάζουμε κ βάζουμε ρόδα δίπλα τους Για λίγο βγαίνουμε δίπλα του, στον προφυλακτήρα του αριστερού από τα 2 αυτοκίνητα ανάμεσα στα οποία βόσκει κ φοβάται να περάσει. Δεν τον κυττάμε ,δεν τον προκαλούμε δεν τον φοβίζουμε περισσότερο κ ξαναγυρνάμε πίσω του. Την τρίτη φορά θα κάνει δεξιά κ θα μας αφήσει να περάσουμε. Μέχρι κ με την ομάδα Δίας το έκανα κ δούλεψε. Θέλει όμως αρκετή εξάσκηση. Αυτά για την αραιή κίνηση. Σε πολύ πυκνή κίνηση δεν έχει νόημα κ  πολλή προσοχή στον μπροστά προφυλακτήρα -μην φρενάρει που λέγαμε πιο πάνω, δύο δάχτυλα μανέτα  ο.ε.δ.
 
Αγενείς ,φασαριόζοι ,βρωμίζοντες τον τόπο κ επιδειξίες συνάδελφοι,
 
Μην ασχολείστε ,δίνετε το καλό παράδειγμα κ κάποια στιγμή θα καταλάβουν .
Μεγαλώνοντας κ βλέποντας γύρω του ο καθένας βελτιώνεται-η τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνεται.
 
Ταλέντο, εμπειρία/εξάσκηση κ τύχη.
 
To ένα συμπληρώνει το άλλο. Καλό είναι να τα έχεις όλα και το ζύγι  είναι το πόσο θα μείνει κανείς πάνω στη μοτοσυκλέτα η θα την εγκαταλείψει τρέμοντας κ τρέχοντας. Μηχανάκι πήραμε όλοι γιατί από την πρώτη στιγμή που ανεβήκαμε μας άρεσε πολύ η αίσθηση, η ταχύτητα κ η πολυσύνθετη κ απαιτητική διαδικασία χειρισμού της και όχι γιατί πάει στο κέντρο πιο γρήγορα από το λεωφορείο . Περνώντας τα χρόνια κουμπώνεις πάνω στη μηχανή σου κ δεν ανεβαίνεις απλώς πάνω της να σε πάει από το σημείο Α στο Β . Και ο γαιδαρος ακόμη θέλει να βάλεις πάνω του το βάρος σου σωστά κ να ακολουθείς την κίνησή του ,να έχεις δηλαδή στοιχειώδη αντίληψη της κίνησης κ να αντιδράς ανάλογα κ έγκαιρα. Δεν κάνουν όλοι για όλα δυστυχώς παιδιά. Όπως δεν μπορούν όλοι να μάθουν καλό πιάνο έτσι κ δεν μπορούν όλοι να κάνουν σπορ με τη μοτοσυκλέτα. Και είναι κ απλό τελικά. Κατά βάθος δεν θέλουν  Μπορούν βέβαια να μάθουν τα βασικά πράγματα  σε ειδικές σχολές - ο φίλος ο Θανάσης ο Χούντρας έχει μια- και με εξάσκηση να εξελιχθούν αλλά αν δεν το χουν  και κυρίως δεν τους τρελαίνει ,κάποια στιγμή θα το αφήσουν το παιχνίδι αυτό.
 
Ο Φόβος κ η καύ-α για το μηχανάκι.
 
Εγώ  έχω δει 3 κύριες κατηγορίες .Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερες
 
¶γνοια κινδύνου άρα κ φόβου.  Εγώ για τη δουλειά μου τόχω, δεν τρέχω. Ποτέ δεν έμαθε να επιταχύνει  να φρενάρει να στρίβει. Ούτε καν να το φορτώσει, Βάλε ένα καρπούζι 12 κιλά στη μπαγκαζιέρα κ τη σύζυγο πίσω. Κάτσε κ σύ καμαρωτός στο INOVA κ άνοιξε γκάζι τη στιγμή που το έχεις γείρει για να στρίψεις επιτόπου έξω από το  το super market.Τρελή σούζα με ανάποδο κ τουμπάρα επιτόπου.( Το έχω δει) Συνήθως ο εδώ φίλος κάποια στιγμή τρώει την τουμπάρα κ το πουλάει . Τέρμα, μόνο αμάξι .Τα μηχανάκια είναι σκοτώστρες.
 
Κρυφός φόβος. Φανερά βγαίνει μια άνεση με πολύ άγχος κ ιδρώτα. Το «κυνηγάνε» μέχρις ενός σημείου το μηχανάκι που λέει κ η πιάτσα αλλά άμα λείπει το ταλέντο ,δεν.. Να δείξουμε ότι καβαλάμε κ μηχανή, Σε ποιόν άραγε κ ποιός ενδιαφέρεται νομίζουν άραγε ? Ακριβή μηχανή ακριβά ρούχα κ αξεσουάρ, στοιχειώδης ικανότητα χειρισμού αν κ με τα νέα ηλεκτρονικά αυτοί οι τύποι έχουνε βολευτεί περισσότερο από τους υπόλοιπους. Τυχαίο γεγονός ,τούμπα που δεν φταίγανε κ η ελάχιστη λάμψη κ προβολή της μοτοσυκλέτας στους κύκλους που κινούνται ,με σιγουριά κάποια στιγμή θα τους οδηγήσει εκτός. Το μέτρο επιβίωσης κ ομαλής εξόδου είναι η τύχη, Με τύχη θα φύγουν χωρίς σοβαρό ατύχημα .
 
Φόβος ανάμεικτος με ενθουσιασμό.  Η ευλογία να τα  έχεις κ τα 3  σε οποιαδήποτε αναλογία.
Δεν λέμε τίποτα άλλο. Όσο θα σε κρατάει το σώμα σου θα ανεβαίνεις σε μηχανάκι. Εδώ δεν μιλάμε για όχημα εξυπηρέτησης ,καταλαβαινόμαστε νομίζω. Από τις 3 κατηγορίες αυτοί παθαίνουν τα λιγότερα γιατί είναι οι καλύτερα προετοιμασμένοι.
 
Υπάρχουν πολλά να λέμε για μέρες κ ελπίζω να ξεκινήσει κάποιος διάλογος  με ότι σχετικό- η και φαινομενικά όχι κ τόσο . Μπορούμε ας πούμε να πούμε για λακούβες ,σαμαράκια, βροχή, βρεγμένο, νύχτα, τούμπες, παρκάρισμα  κίνηση στο πεζοδρόμια (ρε σεις μην κορνάρετε κιόλας στους πεζούς, θα φάμε ξύλο όλοι κάποια στιγμή) ,δρόμοι ιδιαίτερα επικίνδυνοι  όπως η Εθν. Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι ,τυφλά σταυροδρόμια, σημεία πονηρά όπως το δόντι που κάνει το κράσπεδο στο σημείο που από Βασ. Σοφίας ανεβαίνοντας όταν στρίβεις αριστερά για πλ. Μαβίλη και που αυτοί που κατεβαίνουν από αριστερά το βρίσκουν πάνω στην καμπύλη της τροχιάς τους οπότε γίνεται πανικός από φρένα κ στρίμωγμα προς τη μεσαία λωρίδα -τέτοια χαβαλεδιάρικα που μας έχουν βασανίσει κατά καιρούς . Όρεξη νάχετε ,πείτε κ σεις  ότι έχετε μαζέψει κ εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε
 
Σας αφήνω για τώρα κ μόλις έχω κ καμιά άλλη έκλαμψη θα βρω τρόπο να σας την επικοινωνήσω που λένε (εσφαλμένα) οι γιάπιδες