Νέα κεφάλαια για την βρετανική Norton

Norton: Βρέθηκε ο επενδυτής του 1 εκατομμυρίου

Οι ανάγκες για κεφάλαια της Norton καλύφθηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες, από… έναν «χρυσό» επενδυτή. Δείτε περισσότερα.

Πως λένε οι Αμερικανοί, για την «one million dollar question», την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου; Στην περίπτωση της Βρετανικής Norton έχουμε προφανώς να κάνουμε με τον άνθρωπο του ενός εκατομμυρίου, που βγάζει άμεσα την εταιρεία από τον οικονομικό προβληματισμό των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, η Norton είχε ανακοινώσει την διάθεση του 4-5% περίπου της εταιρείας, σε ιδιώτες επενδυτές με στόχο την συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου λιρών. Τα πακέτα μετοχών που έγιναν διαθέσιμα είχαν ελάχιστο αντίτιμο, μόλις τις 50 λίρες και περίπου 5.000 άτομα δήλωσαν ενδιαφέρον να επενδύσουν. Ωστόσο, φαίνεται πως ένας μόνο επενδυτής, που «ακούμπησε» το 1 ζητούμενο εκατομμύριο, αποτελεί την λύση για την βρετανική μάρκα, η οποία διέκοψε το πλάνο αναζήτησης πόρων από το κοινό.

Με τα χρήματα αυτά, η Norton θα επισπεύσει τις διαδικασίες παραγωγής των V4SS και V4RR, προκειμένου να καλυφθούν οι παραγγελίες. Παράλληλα, θα διαθέσει πόρους και γενικότερα υπέρ της παραγωγής και ανάπτυξης των νέων μοντέλων, όπως τα Atlas και Nomad. Το όνομα του νέου επενδυτή και οι λεπτομέρειες της οικονομικής κίνησης, θα αποκαλυφθούν από το νέο έτος.