Nolan Group: Νέα συμφωνία με την 2Ride

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος για τον ιταλικό κολοσσό των κρανών , καθώς προσχωρά στην εταιρεία 2Ride που κατέχει και άλλες ετικέτες κρανών. Δείτε περισσότερα.

Μια ιδιαίτερα μεγάλη εταιρική συναλλαγή δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί, στα τέλη Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, η Nolan Group αγοράστηκε από την 2Ride, έναν Γαλλικής έδρας, μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων, μέρος του οποίου είναι και άλλες εταιρείες κατασκευής κρανών και εξοπλισμού μοτοσυκλέτα.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον επιχειρηματικό χάρτη της Ιταλίας, καθώς ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρανών του κόσμου περνά σε Γαλλικά χέρια –ωστόσο, μόνο σε ιδιοκτησιακό επίπεδο, καθώς έχουν υπάρξει ήδη διαβεβαιώσεις ότι η κατασκευή των κρανών θα συνεχίσει να γίνεται στην Ιταλία.

Στην γενική διεύθυνση της Nolan θα παραμείνει ο Enzo Panacci, όπως επιβεβαίωσαν με κατάλληλη ανακοίνωση τους οι μέτοχοι της 2Ride. H συναλλαγή θα ολοκληρωθεί επίσημα τον Μάιο, μετά από όλες τις νομικές εκκαθαρίσεις.

Για το θέμα προέβη σε δηλώσεις ο πρόεδρος της 2Ride, Patrick Francois, λέγοντας: «Με ευχαρίστηση μας, καλωροσίζουμε το Nolan Group στην 2Ride Holding. Η ένωση αυτή θα ενδυναμώσει την δυνατότητά μας να αναπτύσσουμε ακόμα περισσότερα καινοτόμα προϊόντα που στοχεύουν με έμφαση στις παγκόσμιες αγορές. Η Nolan και η Shark μαζί με τις ομάδες τους, μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ασφάλεια και την προστασία των αναβατών. Μετά την συναλλαγή, όλες οι υπάρχουσες μάρκες και στα δύο γκρουπ θα παραμείνουν στις αντίστοιχες αγορές τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μετόχους της Nolan που μας έδωσαν αυτοπεποίθηση, τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα»