Νέο υβριδικό Ηonda PCX!

Το πρώτο υβριδικό scooter παραγωγής στον κόσμο θα είναι Honda και θα παρουσιαστεί σύντομα! Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Πάνω-κάτω, γνωρίζαμε ότι είναι θέμα χρόνου. Η Honda δεν είχε αφήσει αμφιβολίες, ότι ετοιμάζει υβριδικό scooter και αυτή την φορά, έχουμε την πληροφορία στα χέρια μας. Τον Σεπτέμβριο, το υβριδικό Honda PCX θα μπει στην παραγωγή!

Πρόκειται για μια ιδιαίτερης σημασίας εξέλιξη, αφού έτσι η Honda θα γίνει ο πρώτος κατασκευαστής υβριδικού scooter στον κόσμο. Πως θα λειτουργεί το σύστημα; Απλό. Ο ειδικός ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια, που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του κινητήρα, θα χρησιμοποιείται και ως υποβοηθητικός κινητήρας, στην υβριδική έκδοση. Θα αποδίδει περίπου 2 ίππους και θα ενισχύει τον κινητήρα των 125 κυβικών και 12 ίππων όταν χρειάζεται.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά τις εκκινήσεις, ο ηλεκτροκινητήρας θα λειτουργεί στην μέγιστη ισχύ για περίπου 4 δευτερόλεπτα, αυξάνοντας τις επιδόσεις αλλά και μειώνοντας τις καταναλώσεις, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις η λειτουργία του θα ρυθμίζεται αυτόματα. Το ηλεκτρικό σύστημα του scooter θα είναι τύπου 48V και θα περιλαμβάνει μπαταρία λιθίου, ενώ δεν γίνεται ακόμα γνωστό αν θα υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας.



Η Honda έχει ανακοινώσει ότι το νέο scooter θα είναι μόλις 5 κιλά βαρύτερο από το υπάρχον, παρά την χρήση της σαφώς μεγαλύτερης μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα, η οποία θα χρησιμοποιεί μέρος του χώρου κάτω από την σέλα. Η εταιρεία ισχυρίζεται παράλληλα, ότι το σύστημα υβριδικής κίνησης θα μειώνει την κατανάλωση κατά 0,12 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, ενώ ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 1,6  λτ/100 χλμ!

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα ακόμα: Το μοντέλο, στην αρχική παρτίδα παραγωγής του 2.000 τεμαχίων, θα απευθύνεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Είμαστε λοιπόν σε φάση αναμονής για την Γηραιά ήπειρο…