Νέο Triumph Street Triple R

H Triumph, πιστή στο ραντεβού της, παρουσίασε επίσημα το νέο Street Triple R του 2020. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Πριν λίγες ήμερες είχαμε γράψει για την αναμενόμενη άφιξη του Street Triple R και τώρα ήρθε η στιγμή να παρουσιαστεί και επίσημα. Η μοτοσυκλέτα έχει υποστεί τις εμφανισιακές αλλαγές που έχουμε δει στα Street Triple S και RS με τα επιθετικά πλαστικά και τους λεπτότερους διπλούς εμπρός προβολείς. Πέρα από τις αισθητικές επεμβάσεις είναι εφοδιασμένο με Euro 5 κινητήρα 765 κυβικών που αποδίδει 118 ίππους και 8,1 kgm ροπής. Στάνταρ είναι το ABS και το quickshifter – blipper, που η Triumph ονομάζει Shift Assist.  



Το πλαίσιο των Street Triple ανέκαθεν ξεχώριζε για την supersport αίσθηση και τον ακριβή  έλεγχο που πρόσφερε στον αναβάτη σε συνδυασμό με το αλουμινένιο ψαλίδι. Για το 2020 συνεργάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι και μονό αμορτισέρ της Showa (όλα πλήρως ρυθμιζόμενα), ενώ στα φρένα έχουμε τις τετραπίστονες monoblock δαγκάνες Μ4 της Brembo με δίσκους 310 χιλιοστών εμπρός και δίσκο 220 χιλιοστών πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα, επίσης της Brembo. Η σέλα απέχει 825 χιλιοστά από το έδαφος, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να παραγγείλει την Low Ride Height (LRH) έκδοση, με τη σέλα σε αυτή την περίπτωση να βρίσκεται στα 780 χιλιοστά.



Το βάρος της είναι 168 κιλά στεγνή και το ρεζερβουάρ χωράει 17,4 λίτρα. Δεν μένει παρά να μάθουμε και την τιμή της στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστική και χαμηλότερη από του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς.