Νέο Triumph Scrambler 1200

Και επίσημα το νέο retro μοντέλο που περιμέναμε από την εταιρεία είναι εδώ – δείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Μετά την διαρροή του σε διάφορες φωτογραφίες λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί, το Scrambler 1200 της Triumph είναι και επίσημα γεγονός. Η Triumph προέβη στην αποκάλυψή του σε ειδική εκδήλωση εχθές το βράδυ και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, να σας το παρουσιάσουμε λεπτομερώς.

Η νέα μοτοσυκλέτα είναι φυσικά σχεδιαστική άσκηση πάνω στις κλασικές scrambler γραμμές, συνδυασμένες με το μοντέρνο στυλ και την τεχνολογία. Θα γίνει διαθέσιμο σε 2 εκδόσεις: τις XC, η οποία θα είναι και η βασική και θα ισορροπεί μεταξύ εντός και εκτός δρόμου χρηστικότητας, και XE, η οποία θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην οδήγηση στο χώμα. Στον πυρήνα του μοντέλου βρίσκεται ο δικύλινδρος κινητήρας των 1.200 κ.εκ., με απόδοση 90 ίππων και ροπή 11,2 kgm μόλις στις 3.950 σαλ.

Τα ηλεκτρονικά ελέγχου τις μοτοσυκλέτας περιλαμβάνουν 6 riding modes, cornering ABS και traction control -με αισθητήρα IMU στην έκδοση XE-, τα οποία ελέγχονται μέσα από την νέα TFT οθόνη ενδείξεων και ένα νέο joystick λειτουργιών. Ο αναβάτης έχει στην διάθεσή του φωτισμό LED με φώτα ημέρας DRL, φωτιζόμενους διακόπτες αλλά και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί. Η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης, σύστημα cruise control και συμπλέκτη ολίσθησης.

Μια παγκόσμια πρώτη για τις μοτοσυκλέτες, όπως η Triumph αναφέρει, θα είναι το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου action camera της GoPro, ενώ το μοντέλο θα έχει και σύστημα πλοήγησης «στροφή-με-στροφή». Η έκδοση XE θα έχει στον βασικό εξοπλισμό της θερμαινόμενα γκριπ, τα οποία είναι διαθέσιμα κατ επιλογήν και στην XC.

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι νέο, ενώ στα περιφερειακά η Triumph εντυπωσιάζει: Πίσω αμορτισέρ μεγάλης διαδρομής της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενα, συνεργάζονται με ένα πιρούνι της Showa που επίσης ρυθμίζεται πλήρως. Στα φρένα, η Brembo παρέχει τις 4πίστονες ακτινικές, monobloc δαγκάνες Μ50. Για πρώτη φορά στην κατηγορία, χρησιμοποιείται εμπρός τροχός 21 ιντσών, που τονίζει τον off-road χαρακτήρα του.

Η μοτοσυκλέτα γίνεται διαθέσιμη και σε δύο «Inspiration Packages»: τα Escape και Extreme, τα οποία έχουν ως επίκεντρο τον τουρισμό και την off-road χρήση αντίστοιχα. Τέλος, πάνω από 80 custom αξεσουάρ θα είναι διαθέσιμα για το μοντέλο, δίνοντας στον αναβάτη την δυνατότητα να το προσωποποιήσει ακόμη περισσότερο.