Νέο Kawasaki KLX 230

H Kawasaki επανέρχεται στα μικρά on-off και υπόσχεται εύκολη παντός δρόμου μετακίνηση σε ένα προσιτό πακέτο που ακούει στο όνομα KLX 230.

Η κατηγορία των μικρού κυβισμού on-off έχει πάρει φωτιά και η Kawasaki παρουσίασε μια πιο χωμάτινη επιλογή για τους λάτρεις του είδους. Πηγή έμπνευσης για το νέο KLX 230 ήταν τα motocross KX, αλλά ο στόχος ήταν το τελικό προϊόν να είναι φιλικό και εύκολο στη χρήση. Η ελαφριά μοτοσυκλέτα με τη λεπτή σιλουέτα κινείται από έναν μονοκύλινδρο, αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 232 κυβικών με δυο βαλβίδες που αποδίδει 18 ίππους στις 7.600 σ.α.λ. και 1,8 kgm ροπής στις 6.100 σ.α.λ. Δεν κατασκευάστηκε με γνώμονα τις επιδόσεις, αλλά την αξιοπιστία και το να μπορεί να οδηγηθεί εύκολα ακόμα και από αρχάριους αναβάτες.

Οι τροχοί του είναι με ακτίνες, 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, διαστάσεις ιδανικές για εκτός δρόμου διαδρομές. Στον τομέα των φρένων έχουμε δίσκο 265 χιλιοστών εμπρός με δαγκάνα δυο εμβόλων και δίσκο 220 χιλιοστών πίσω με μονοπίστονη δαγκάνα. Η απόσταση της σέλας από το έδαφος είναι 885 χιλιοστά και το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι μόλις 134 κιλά. Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά περισσότερα στοιχεία, ούτε το αν το μοντέλο θα έρθει στη Ευρώπη. Περιμένουμε νεότερα.