Νέο ΚΤΜ 1290 Super Adventure: Τεστάρεται ήδη

Περισσότερες εικόνες της νέας μοτοσυκλέτας αποκάλυψαν οι κατάσκοποι του εξωτερικού, εντοπίζοντας αρκετές αλλαγές. Τι νέο φέρνει το νέο 1290 Super Adventure;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Το βρετανικό μέσο More Bikes δημοσίευσε μια σειρά εικόνων που λέγεται ότι αποκαλύπτουν, το νέο ΚΤΜ 1290 Super Adventure σε δοκιμές δρόμου. Η μοτοσυκλέτα, που είναι αρκετά χρόνια στην αγορά πλέον, αναμένεται να λάβει μια σημαντική αναβάθμιση, εν όψει και των προδιαγραφών Euro 5 που θα αρχίσουν να ισχύουν σε λιγότερο από έναν χρόνο από τώρα.

Παρατηρώντας τις εικόνες, διακρίνεται εύκολα ότι η νέα μοτοσυκλέτα έχει περισσότερα πλαστικά να την «ντύνουν» στα πλαϊνά. Δεν είναι όμως μόνο εμφανισιακή η αλλαγή, καθώς το 1290 φαίνεται να χρησιμοποιεί νέα σχεδίαση ρεζερβουάρ καυσίμου, α λα 790 Adventure: ένα νέο τεπόζιτο, που θα διατρέχει τα πλευρά του μοντέλου φτάνοντας ως αρκετά χαμηλά. Αυτό είναι μια σχεδίαση που, εκτός από μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου, παίζει ρόλο και στο ζύγισμα αλλά και την εργονομία της μοτοσυκλέτας.

Το εμπρός φανάρι είναι επιμελώς καμουφλαρισμένο –άρα, μάλλον περιμένουμε αλλαγές εκεί- ενώ στα άνω πλαϊνά πλαστικά βλέπουμε μικροαλλαγές στην σχεδίαση. Οι ακτινωτοί τροχοί και οι αναρτήσεις της WP δηλώνουν το παρόν στο πρωτότυπο μοντέλο, ενώ άλλες αλλαγές δεν διακρίνονται.

Αυτά που έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν, είναι ότι πέρα από όσα αναφέραμε παραπάνω, η μοτοσυκλέτα θα έχει νέα οθόνη TFT, ανανεωμένη εργονομία και σημαντικές αλλαγές στον κινητήρα, προκειμένου οι προδιαγραφές Euro 5 να μην φέρουν αναγκαστικά μείωση στην απόδοσή του. Περιμένουμε περισσότερα…