O Antti Pendikainen (αριστερά)

Νεκρός ο Φινλανδός Stunter Antti Pendikainen

Έχασε την ζωή του ο νεαρός Antti μετά από ατύχημα στον πρώτο αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος cross country. Δείτε περισσότερα.

Ο μόλις 28 ετών Antti Pendikainen, αναβάτης από την Φινλανδία που ασχολείτο με το stunting και την οδήγηση στο χώμα, σκοτώθηκε σε ατύχημα κατά την διάρκεια του πρώτου αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος cross country.

Ο αγώνας λάμβανε χώρα στην Φινλανδία, τον τόπο του Pendikainen και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο νεαρός αναβάτης έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και οδηγήθηκε σε πτώση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της FIM, ο θάνατος του Pendikainen ήταν ακαριαίος. Καθώς, όπως είναι φυσικό, θα ακολουθήσει μεγάλης έκτασης έρευνα για τον θάνατο του αθλητή, προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα, όμως έχει αποκλειστεί μέχρι τώρα, το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης που μπορεί να οδήγησε στο ατύχημα.

Ο Pendikainen είναι δυστυχώς ο δεύτερος αναβάτης που χάνει την ζωή του σε μεγάλους αγώνες off-road μοτοσυκλέτας, μέσα σε μια εβδομάδα, καθώς πριν λίγες ημέρες είχαμε και θανατηφόρο ατύχημα στον Ιταλικό πρωτάθλημα Senior Motocross, όπου ο αναβάτης Rafaelle Mazzola υπέκυψε στα τραύματά του. O Pendikainen δεν ασχολείτο μόνο με τη μοτοσυκλέτα, αλλά ήταν γενικότερα φίλος των extreme sport και «μαχητής της αδρεναλίνης», με πάθος για τις δραστηριότητες που δυστυχώς, τελικά του κόστισαν την ζωή.