Μια πιο χωμάτινη έκδοση Enduro περιμένει την Multistrada 950.

Η 1200 αποκτά τον κινητήρα των 1262 κυβικών του XDiavel.

Nέες εκδόσεις Multistrada

Δυο νέες Multistrada θα δούμε στην έκθεση του Μιλάνο με την 950 να αποκτά έκδοση Enduro και την 1200 να φοράει τον κινητήρα των 1262 κυβικών του XDiavel.

Σε λίγες εβδομάδες η Ducati θα παρουσιάσει πέντε καινούργιες μοτοσυκλέτες στην έκθεση του Μιλάνο. Γνωρίζαμε ότι δυο από αυτές, θα ήταν το ανανεωμένο Monster 821 και η Panigale V4. Φαίνεται όμως ότι η Ιταλική εταιρεία θα κάνει αλλαγές και στην γκάμα των adventure touring μοτοσυκλετών της με τα Multistrada 950 και Multistrada 1200 να έρχονται βελτιωμένα το 2018.

Ducati Multistrada 950 Enduro
Θα δούμε μια «Enduro» έκδοση της Multistrada 950 η οποία θα διαθέτει ζάντες με ακτίνες και ελαστικά για μεικτή χρήση και πολύ πιθανόν να είναι εφοδιασμένη με διάφορα εξαρτήματα με στόχο τις καλύτερες επιδόσεις και την προστασία στο χώμα, αλλά και τα άνετα ταξίδια σε όλα εδάφη. Με το μοντέλο αυτό η Ducati θέλει να παρατάξει έναν πιο άξιο αντίπαλο απέναντι στο 1090 Adventure R της ΚΤΜ, το οποίο προσφέρει καλύτερες επιδόσεις στο χώμα και μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Θα είναι καλό αν η Ducati καταφέρει να φτιάξει μια ελαφριά μοτοσυκλέτα με εξειδίκευση στην εκτός δρόμου χρήση.

Ducati Multistrada 1260
Η άλλη Multistrada που περιμένουμε να δούμε, θα είναι η Multistrada 1260. Σε αυτή την περίπτωση η γνωστή μας Multistrada 1200 αποκτά τον κινητήρα των 1262 κυβικών εκατοστών που χρησιμοποιεί το XDiavel και δεν αποκλείεται να αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη στην Multistrada 1260, από ότι στο XDiavel. Μπορεί τα 62 κυβικά να μην ακούγονται πολλά, αλλά ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο πιο δυνατός και φιλικός της Ducati και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τη μοτοσυκλέτα τους, αφού λειτουργεί υποδειγματικά στις χαμηλές στροφές.