MotoGP: Προβλήματα για το Brno!

Πιθανόν μένει εκτός προγράμματος ο αγώνας της Τσεχίας στα MotoGP, λόγω ξαφνικών αναταραχών στην χρηματοδότηση της πίστας. Δείτε περισσότερα.

Μεγάλα και ξαφνικά προβλήματα αντιμετωπίζει η πίστα του Brno, όσον αφορά την χρηματοδότησή της και την συνέχεια συνεργασίας της με την Dorna και τα MotoGP. Πρόκειται για ειδήσεις που είδαν το φως της ημέρας τις τελευταίες ώρες και μπορούν να σημάνουν ακόμα και την εξαίρεση της υπέροχης πίστας, από το ημερολόγιο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νότιας Μοραβίας, της περιοχής στην οποία βρίσκεται η πίστα του Brno, ανακοίνωσε ότι από το 2020 και μετά, δεν θα καλύψει ολόκληρη την χρηματοδότηση των 2,45 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται, αλλά «μόνο» τα 1,5 εκατομμύρια. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η πίστα έχει συμβόλαιο με 4 χρόνια ακόμη στην συμφωνία!

Πέρα από αυτό, η είδηση για την πίστα της Τσεχίας έρχεται σε μια χρονική στιγμή, στην οποία αρκετές χώρες, όπως η Φινλανδία, διεκδικούν μια θέση στο πρόγραμμα των MotoGP, το οποίο είναι ήδη τρομερά συμπιεσμένο με τους 19 αγώνες του.

Για το θέμα τοποθετήθηκε η επικεφαλής του αυτοκινητοδρομίου Brno, Ivana Ulmanova, η οποία δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά της δηλώνοντας: «Πρόκειται για μια στιγμή απόλυτης απελπισίας και αυτοί που πήραν αυτή την απόφαση, έκαναν ζημιά όχι μόνο στα οικονομικά της Τσεχίας, αλλά και της Νότιας Μοραβίας και του ίδιου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Dorna έχει δηλώσει ότι η Τσεχία είναι δυστυχώς ένας από τους χειρότερους συνεργάτες και δεν σκέφτονται καν την επέκταση του συμβολαίου αυτή την στιγμή, διότι η πληρωμή δεν είναι αυτή που φαντάστηκαν»