O Jorge Lorenzo στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παρέδωσε για να ανακοινώσει την απόσυρση του.

MotoGP: Οι αναβάτες αποχαιρετούν τον Lorenzo

Τις σκέψεις τους για έναν από τους κορυφαίους αναβάτες της ιστορίας των MotoGP μοιράστηκαν οι stars του χώρου. Δείτε τι είπαν…

Η είδηση της απόσυρσης του Jorge Lorenzo από τους αγώνες, συντάραξε τα paddocks και προκάλεσε αισθήματα θλίψης σε όσους αγαπούν και ασχολούνται με το MotoGP. Ο Lorenzo, που δημιούργησε την δική του «εποχή» και κατέκτησε 5 παγκόσμιους τίτλους, σταματά τους αγώνες μετά την Valencia και οι αντίπαλοί του, μίλησαν για αυτόν όπως ήταν αναμενόμενο.

Ο Valentino Rossi, που συνυπήρξε μαζί του επί χρόνια, είπε: «Μοιραστήκαμε το box και πιστεύω ότι για εμένα προσωπικά, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους μου στην καριέρα μου. Μαζί κάναμε μερικούς από τους καλύτερους αγώνες της ιστορίας. Είναι κρίμα που σταματάει αλλά είναι ΟΚ με το σώμα του και του εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον»

Ο Marc Marquez με την σειρά του, δήλωσε: «Ήταν μια έκπληξη για εμένα, γιατί δεν το ξέραμε στην ομάδα μου. Ειδικά από την στιγμή που ο τρόπος που δούλευε στο γκαράζ του ήταν ακριβώς ο ίδιος με αυτόν της πρώτης μέρας. Ήμουν μαζί του και του έδωσα συγχαρητήρια, για την καριέρα και τον τρόπο που πήρε την απόφασή του. Αυτό σημαίνει πολλά για τον ίδιο, είναι παγκόσμιος πρωταθλητής (…) του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον»

Και ο Andrea Dovizioso, ο προηγούμενος ομόσταυλος του Lorenzo, είπε με την σειρά του: «Ήταν αντίπαλος μου στην πίστα. Νομίζω ότι τον γνώρισα το 2001 και κάθε χρόνο αλλάζαμε κατηγορίες μαζί, οπότε ήμασταν πάντα μεγάλοι αντίπαλοι και πήραμε νίκες και πρωταθλήματα. Μπορεί να είναι χαρούμενος για την καριέρα του και δυστυχώς, αυτός είναι ο αθλητισμός και κάποιες φορές είναι δύσκολο να κρατήσεις το ίδιο επίπεδο.  Αυτό που έκανε στο πρωτάθλημα είναι κάτι τεράστιο»