MotoGP: Και τώρα...όλοι με «φτεράκια» στο ψαλίδι!

Honda, Aprilia, Yamaha και ΚΤΜ αναμένεται να εμφανιστούν με πτερύγιο στο ψαλίδι, στον αγώνα της Jerez! Δείτε περισσότερα…

Τώρα που ο κουρνιαχτός καταλάγιασε, σχετικά με το γνωστό πλέον πτερύγιο ψαλιδιού που η Ducati εμφάνισε στο Κατάρ, αποκαλύπτεται ότι σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν σχέδια να το χρησιμοποιήσουν (αυτό έλειπε…). Πιο συγκεκριμένα, για τον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Jerez, 4 εταιρείες έχουν δηλώσει ότι πιθανόν θα τρέξουν χρησιμοποιώντας παρόμοια συσκευή στο ψαλίδι!

Πρόκειται μάλλον για μια αναμενόμενη εξέλιξη. Προφανώς, η Ducati έκανε κάτι… πολύ σωστά και έτσι οι υπόλοιπες εταιρείες ανέβηκαν επίσης στο βαγόνι, με Aprilia και ΚΤΜ να είναι έτοιμες να προτείνουν τις λύσεις τους, όπως λένε οι πηγές του εξωτερικού. Η Aprilia συγκεκριμένα, θα είναι η 3η εταιρεία που θα κάνει χρήση της συσκευής, μετά τις Ducati και Honda, με την εφαρμογή να γίνεται είτε εντός του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου 3-5 Μαΐου, είτε στο επίσημο τεστ που θα ακολουθήσει από Δευτέρα.  

Και η ΚΤΜ έχει έτοιμη την δική της λύση: Το Αυστριακό εργοστάσιο δοκίμασε ήδη το ανάλογο φτεράκι, στο Texas με σκοπό να είναι έτοιμο όσο πιο σύντομα γίνεται, πριν το Σαββατοκύριακο της Jerez. Στο στρατόπεδο της Yamaha, υπάρχουν πιέσεις από τον Rossi να «επισπευσθεί η ανάπτυξη του πτερυγίου» για τους επόμενους αγώνες, όπως συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα διεθνή μέσα. 

Μέχρι τώρα, μόνο από την Suzuki δεν έχουμε κάποια ανάλογη είδηση, αλλά θεωρούμε ότι δεν θα αργήσουν και πολύ… Ίδωμεν! Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αξιολογώντας αυτά που συμβαίνουν, αυτό το φτεράκι κάνει δουλειά…