Σε φάση επιθεώρησης βρίσκεται η πίστα Kymi Ring εν όψει των πρώτων δοκιμών του Αυγούστου

MotoGP: Ελέγχεται η πίστα της Φινλανδίας

Υπό επιθεώρηση από την FIM και τους ανθρώπους του MotoGP τέθηκε η νέα πίστα της Φινλανδίας, εν όψει της εισαγωγής της στο πρόγραμμα του 2020. Δείτε περισσότερα.

Όπως ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό, και η Φινλανδία θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του MotoGP το 2020, ανεβάζοντας έτσι συνολικά τους αγώνες της σεζόν στους 20. Η πίστα του KymiRing λοιπόν, επιθεωρήθηκε από τους ανθρώπους της FIM και των MotoGP, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι καθόλα έτοιμη να μπει στο πρόγραμμα.

Την πίστα επισκέφθηκαν οι Franco Uncini, υπάλληλος ασφαλείας της FIM, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνων του Moto GP Loris Capirossi και ο αγωνιστικός διευθυντής της Dorna, Carlos Ezpeleta. Σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ, ζητήθηκαν κάποιες μικρές τροποποιήσεις οι οποίες θα γίνουν πριν τις πρώτες προγραμματισμένες δοκιμές, που θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο Carlos Ezpeleta είπε μάλιστα για την πίστα: «Η πρόοδος που είδαμε στην πίστα είναι εκπληκτική και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμη για τις πρώτες δοκιμές, στις 19 και 20 Αυγούστου. Η χάραξη της πίστας είναι θαυμάσια και ελπίζουμε ότι θα μας φέρει συναρπαστικούς αγώνες, όλα φαίνεται να πηγαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και ανυπομονούμε να δούμε τις πρώτες MotoGP μοτοσυκλέτες εδώ.»