Μήλον της έριδος ο Jorge Lorenzo μετά το λάθος του στον αγώνα της Βαρκελώνης...

MotoGP: Διαμάχη για τον Lorenzo

Φταίει ή δεν φταίει, τελικά, ο Ισπανός για το ατύχημα που έβγαλε εκτός αγώνα 4 αναβάτες; Δείτε τι λένε οι αντίπαλοί του…

O Jorge Lorenzo έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα MotoGP, στην Βαρκελώνη: Χάνοντας το μπροστινό στην στροφή 10, στον 2ο γύρο του αγώνα, έπεσε και συμπαρέσυρε τον Dovizioso και τις δύο εργοστασιακές Yamaha. Ο Lorenzo έχει καταφέρει να διχάσει τα paddocks, καθώς κάποιοι θέλουν την τιμωρία του και άλλοι τον υποστηρίζουν.

Στιγμή δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους οι Vinales και Dovizioso, με τον πρώτο μάλιστα να περνά απροκάλυπτα στην επίθεση: «Ήταν αδύνατον να αποφύγω την σύγκρουση. Η στροφή είναι δύσκολη για μένα αλλά έλα τώρα, είσαι τέταρτος στον πρώτο γύρο, μπορείς να με προσπεράσεις στην ευθεία, είμαστε πιο αργοί από σένα. Ο Lorenzo έχει πολύ ταλέντο αλλά δεν κερδίζεις τον αγώνα στους πρώτους 2 γύρους. Πρέπει να ξεκινήσει τελευταίος στον επόμενο αγώνα, έριξε 4 αναβάτες. Έριξε και τον Andrea Dovizioso ο οποίος παλεύει για το πρωτάθλημα, του το κατέστρεψε. Ελπίζω οι αγωνοδίκες να είναι σκληροί μαζί του» είπε ο Vinales. Ο Dovizioso κράτησε χαμηλότερους τόνους, λέγοντας ότι ο Lorenzo «δεν σκεφτόταν καθαρά εκείνη την στιγμή», είπε όμως ότι το λάθος του Lorenzo δεν ήταν μεγάλο από άποψης αναβάτη, αλλά από άποψης αποτελέσματος και για τον ίδιο οι συνέπειες είναι μεγάλες. 

Στην αντίπερα όχθη, τον Lorenzo στήριξε ο ομόσταυλός του Marc Marquez, ο οποίος είπε: «Ο Lorenzo δεν είχε χάσει τον έλεγχο. Οι Dovi και Vinales ήταν εκτός γραμμής, ο Lorenzo είχε την σωστή γραμμή αλλά δυστυχώς έχασε το μπροστινό. Είναι μια πολύ δύσκολη στροφή. Όταν έχεις άλλους 2 η 3 μπροστά σου, μπορεί να γίνουν αυτά. Έτσι συνέβη και σε εμένα με τον Johann Zarco στην Αυστραλία πέρσι». Την άποψη του Marquez συμμερίστηκε και ο Cal Crutchlow, ενώ και ο Valentino Rossi υπερασπίζεται την αθωότητα του Lorenzo, λέγοντας: «Έτσι είναι. Αυτοί είναι οι αγώνες και αυτά συμβαίνουν».

Και όλα αυτά, την στιγμή που ο Lorenzo παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους αντιπάλους του: «Το χειρότερο είναι ότι έκανα άλλους 3 αναβάτες να πέσουν, αναβάτες που παλεύουν για το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με εμένα που είμαι πολύ πίσω. Καμία συγγνώμη δεν είναι αρκετή αυτή τη στιγμή και αυτό είναι πολύ κρίμα, αλλά πρέπει να ζητήσω συγγνώμη.»