Αναδιατάξεις στην σειρά διεξαγωγής των αγώνων MotoGP για το 2020.

MotoGP: Αλλάζει το ημερολόγιο του 2020

Προστίθεται και επίσημα η Φινλανδία στο πρόγραμμα των αγώνων του MotoGP, που γίνεται το μεγαλύτερο της ιστορίας του αθλήματος για το 2020. Δείτε περισσότερα.

Το 2020, το πρόγραμμα των MotoGP γίνεται πιο πλούσιο από ποτέ. Συνολικά, οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν θα φτάσουν τους 20, καθώς η Φινλανδία πήρε και επίσημα το πράσινο φως για το ημερολόγιο, ενώ αρκετές είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει νωρίς, στις 8 Μαρτίου, με τον αγώνα του Qatar. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο αγώνας της Ταϋλάνδης, αντί για αυτόν της Αργεντινής, στις 22 Μαρτίου, με τους αγώνες των ΗΠΑ και της Αργεντινής να ακολουθούν.

Κατόπιν, θα ακολουθήσει ο αγώνας της Jerez στην Ισπανία, τον οποίο θα διαδεχθούν τα GP Γαλλίας, Ιταλίας, Καταλονίας, Γερμανίας και Ολλανδίας. Στις 12 Ιουνίου, θα γίνει ο αγώνας του KymiRing στη Φινλανδία, τον οποίο θα διαδεχθούν τα Grand Prix Τσεχίας, Αυστρίας, Μ. Βρετανίας.

Αμέσως μετά θα έχουμε αγώνες στο Misano και την Aragon, ενώ κατόπιν θα ακολουθήσουν οι αγώνες Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Μαλαισίας. Η σεζόν θα κλείσει όπως πάντα, στην Valencia.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς δεν είναι μόνο «ένας ακόμα αγώνας» στο πρόγραμμα των MotoGP αλλά μάλλον μια… εβδομάδα λιγότερη για ξεκούραση στους αθλητές, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει τον σκεπτικισμό τους για την μεγέθυνση του προγράμματος. Και ας μην ξεχάσουμε, ότι για το 2021 έχει πρακτικά ανακοινωθεί και η προσθήκη της Ινδονησίας στο πρόγραμμα των αγώνων, το οποίο σημαίνει ότι θα δούμε κι άλλες αλλαγές.