MotoE: Δεν ακυρώνεται το πρωτάθλημα

Θα προχωρήσει κανονικά η διεξαγωγή του παρθενικού πρωταθλήματος της MotoE, παρά την φωτιά της Jerez, ενώ δημοσιεύονται περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Δείτε περισσότερα.

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της φωτιάς που κατέστρεψε τις μοτοσυκλέτες της MotoE, καθώς προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην διοργάνωση και στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός, η Dorna προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός, ενώ αποκάλυψε και κάποιες πληροφορίες ακόμη.

Συγκεκριμένα, επισήμως η Dorna ανακοίνωσε ότι το πρωτάθλημα MotoE θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την δυσάρεστη εξέλιξη. Ωστόσο, ο πρώτος αγώνας που θα γινόταν στην Jerez ακυρώθηκε. Η Dorna έκανε λόγο για νέο ημερολόγιο αγωνιστικών, που θα ανακοινώσει σύντομα. Πολλές φωνές μιλούν για μετακίνηση του πρώτου αγώνα MotoE, στην Γαλλία και την πίστα του Le Mans.

Σχετικά με το συμβάν της πυρκαγιάς, δεν μαθεύτηκε ακόμη κάτι περισσότερο από όσα ήδη ξέραμε και η Dorna απέφυγε μεγάλες ανακοινώσεις. Αποκάλυψε ωστόσο, κάτι που θα προκαλέσει αίσθηση: Κατά την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς, καμία μοτοσυκλέτα από τις 18, δεν ήταν «στην πρίζα» κατά την διάρκεια φόρτισης. Με αυτή την δήλωση η Dorna θέλει να σιγάσει τις πολλές φωνές, που ήθελαν την πυρκαγιά να εκδηλώνεται λόγω υπερθέρμανσης ή άλλης ηλεκτρικής βλάβης…

Φυσικά το θέμα έχει διχάσει την κοινή γνώμη, καθώς πέρα από κάποιες μάλλον άμυαλες αντιδράσεις του στυλ «καλά να πάθουν», οι κατηγορίες για δολιοφθορά είναι πάμπολλες και από πολλές κατευθύνσεις, ενώ απορίας άξιον θεωρείται για πολλούς, η φαινόμενη απουσία μέτρων ασφαλείας, φύλαξης ή πυρόσβεσης…