Moto Guzzi V9 «Morning Glory»

Φτιάχτηκε με την επίσημη άδεια της Moto Guzzi, από έναν βελτιωτή που δεν γνωρίζει όρια! Πως σας φαίνεται αυτή η V9 Roamer;

Οι Αμερικανοί βελτιωτές και customizers της Revival Cycles είναι γνωστοί παγκοσμίως για τις ακραίες δουλειές τους πάνω σε διάφορες μοτοσυκλέτες. Έχοντας εργαστεί πάνω σε πολλά μοντέλα και δημιουργώντας μοτοσυκλέτες-ορόσημα, o Alan Stulberg, επικεφαλής του οίκου, δέχθηκε την προσέγγιση της ίδιας της Moto Guzzi, που του ανέθεσε ένα build με τις ευλογίες της.

Η αποστολή ήταν απλή. Πάνω σε ένα V9  Roamer, ο Stulberg «μπορούσε να κάνει ότι θέλει, από λευκό χαρτί, χωρίς περιορισμούς». Εμπνευσμένος από το στυλ των μοτοσυκλετών την δεκαετία του 90, ο Stulberg και η ομάδα του έβαψαν την μοτοσυκλέτα σε πολύ έντονο χρωματικό μοτίβο, με μεταλλικά χρώματα και μπόλικη αερογραφία! Πρωταγωνιστές στην μοτοσυκλέτα, οι αποχρώσεις του καφέ, του χρυσοκίτρινου και του ασημί, που συνδυάζονται μοναδικά με το μαύρο των τροχών, του κινητήρα και του πλαισίου.



Η σέλα, το ρεζερβουάρ και τα καλύμματα στην ουρά και στα πλάγια της μοτοσυκλέτας αντικαταστάθηκαν από ένα ενιαίο, διαμορφωμένο στο χέρι κομμάτι αλουμινίου. Μπροστά, το εργοστασιακό πιρούνι έδωσε την θέση του σε μια κατασκευή τύπου παραλληλογράμου, που είχε ως αποτέλεσμα μια πιο «όρθια» στάση και μια γρηγορότερη γεωμετρία για το V9. Νέο είναι επίσης και το ψηλό και στενό τιμόνι, ακόμα ένα στοιχείο-φόρος τιμής στις μοτοσυκλέτες του 1970. 



Στον κινητήρα δεν έγιναν αλλαγές, πέραν από μια νέα χειροποίητη εξάτμιση τύπου «τρομπέτας», ενώ  στο νέο ρεζερβουάρ τοποθετήθηκε το εργοστασιακό όργανο σε μια μάλλον… ανορθόδοξη γωνία.  Ο Stulberg αποφάσισε να κρατήσει στοκ τα ηλεκτρονικά και να μην επέμβει στην χαρτογράφηση του ψεκασμού, ενώ διατήρησε μέχρι και το ABS αλλά και το Traction Control! To τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θαυμάζετε στις οθόνες σας… Α και μην ξεχάσουμε! Σε περίπτωση που δεν ξέρετε πως χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί, την φράση Morning Glory, αναφέρεται στις πρωϊνές... ορέξεις που συχνά ταλανίζουν τους άνδρες. Με μια τέτοια μοτοσυκλέτα, δεν μας φαίνεται παράξενη η ονομασία της!