Moto Guzzi Stelvio «GranSasso»

Πως μετατρέπεις ένα ιδιαίτερο, Ιταλικό mega on-off σε μια απόλυτα προσωπική μοτοσυκλέτα; Δείτε εδώ!

Ο Filipo Barbacane είναι ένς Ιταλός αναβάτης με δύο μεγάλα πάθη: Τα ταξίδια με την μοτοσυκλέτα του, αλλά και την ίδια τη μοτοσυκλέτα: ένα Moto Guzzi Stelvio. Με την Stelvio του, ο Barbacane έχει κάνει πάνω από 100.000 χιλιόμετρα, όταν αποφάσισε μέσα από ένα...όνειρο, να την customάρει σε μια τελείως διαφορετική μορφή.

Οπως ο ίδιος είπε, μια μέρα ονειρεύτηκε ότι είχε ξεκινήσει το project εδώ και δύο χρόνια, αλλά δεν μπορούσε να το τελειώσει γιατί έψαχνε συνεχώς ανταλλακτικά! Ήταν εφιάλτης μεν, αλλά τον ενέπνευσε να ξεκινήσει το project, δε, με κατεύθυνση προς μια κλασική μοτοσυκλέτα, αρκετά ελαφρύτερη από την αρχική Stelvio.

Αρχικά, ο Barbacane άλλαξε τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας, αντικαθιστώντας τον 1.200άρη του Stelvio με την ελαφρώς μικρότερη μονάδα του Breva. Ο κινητήρας του Breva είναι κυβισμού 1.100 κυβικών και ο Barbacane τον θεωρεί «τον τέλειο Moto Guzzi κινητήρα, ελαφρύτερο, λιγότερο πολύπλοκο και με λιγότερη ζέστη όταν λειτουργεί».

Η προσπάθεια για μείωση βάρους ήταν πολύ μεγάλη. Τα περισσότερα εργοστασιακά εξαρτήματα του Stelvio αντικαταστάθηκαν με κομμάτια από αλουμίνιο: Το ρεζερβουάρ αλλά και το σύνολο του bodywork είναι νέα και χειροποίητα. Ο Barbacane κατασκεύασε ένα νέο υποπλαίσιο, ενώ η σέλα είναι νέα και έχει σχεδιαστεί ώστε να φιλοξενεί ένα αδιάβροχο από κάτω της. Παρά το ότι η μοτοσυκλέτα είναι μονόσελη, ο Barbacane την έχει σχεδιάσει ώστε το πίσω καπάκι, να αντικαθίσταται άμεσα με το σελάκι του συνεπιβάτη, αν χρειαστεί.

Ελαφρώς «πειραγμένα» είναι και άλλα τμήματα της μοτοσυκλέτας: Το πιρούνι είναι ανεστραμμένο διαμέτρου 50 χιλιοστών από την Marzocchi, το πίσω αμορτισέρ είναι της Extreme Tech, ενώ οι ζάντες με ακτίνες προέρχονται από την Alpina, διαμέτρου 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Εντελώς νέα είναι και η εξάτμιση της Mass, που τοποθετήθηκε.

Και το όνομα αυτού; GranSasso! Όπως λέει ο Barbacane, έτσι λέγεται το υψηλότερο βουνό στην περιοχή του Abruzzo, όπου κατοικεί, ενώ είναι ένα μέρος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.