Ο Marc Marquez είναι αυτή τη στιγμή ο αναβάτης με τις μεγαλύτερες απολαβές στο MotoGP.

Moto GP: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αναβάτες

Ποιος αναβάτης MotoGP «καθαρίζει» τα περισσότερα χρήματα αυτή τη στιγμή; Δείτε ποιες είναι οι απολαβές των αναβατών που δημοσιεύθηκαν…

Οι απολαβές ενός επαγγελματία αθλητή πάντα… ζαλίζουν και, μπορεί στο MotoGP να μην μιλάμε για εξωπραγματικές αμοιβές ενός ποδοσφαιριστή ή ενός πιλότου Formula 1, αλλά και πάλι τα νούμερα, είναι τεράστια. Έχει ενδιαφέρον να δούμε μια λίστα, η οποία ήρθε στο φως από Γερμανούς δημοσιογράφους του περιοδικού Motorrad. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης των MotoGP;

Αν ψηφίσατε Marc Marquez, κερδίσατε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ισπανός 26χρονος με τα 7 πρωταθλήματα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αναβάτης αυτή τη στιγμή, με μισθό που ανέρχεται στα 15 με 18 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι ο Marquez απολαμβάνει περίπου 39.000 δολάρια ανά γύρο και 950.000 δολάρια ανά αγώνα. Ζαλίζεστε; Εμείς λιγάκι ναι.

Στην ανάλογη λίστα, τον Marquez ακολουθούν οι Rossi, Dovizioso, Vinales και Lorenzo για την 1η πεντάδα, οι οποίοι λαμβάνουν περίπου, 10, 7, 5 με 7 και 5 εκατομμύρια δολάρια μισθό ανά χρόνο, αντίστοιχα. Ο  Danilo Petrucci, που είναι 6ος στην λίστα, έχει σημαντική διαφορά καθώς εμφανίζεται να κερδίζει 2,8 εκατομμύρια το χρόνο.

Η λίστα συνεχίζει με τους Zarco, Crutchlow, Rins, Mir, Iannone, Syahrin και Pol Espargaro, ενώ ο Aleix Espargaro είναι  o πρώτος αναβάτης που απολαμβάνει κάτω από ένα εκατομμύριο (900.000 ευρώ).

ξίζει να αναφερθεί ότι ο αναβάτης με τις μικρότερες απολαβές στο πρωτάθλημα, είναι ο Takaaki Nakagami, ο οποίος πληρώνεται με περίπου 300.000 δολάρια το χρόνο. Σημάδι άραγε, του «mindset» των Ιαπώνων για σκληρή και ταπεινή δουλειά; Κρίνοντας από τα αποτελέσματά του, πολύ πιθανόν.