O Jack Miller θέτει ως σημείο αναφοράς τον Andrea Dovizioso στα φρένα...

Miller: Αντιγράφω τα φρένα του Dovi

Από τον Andrea Dovizioso εμπνέεται και προπονείται στα φρένα ο Jack Miller. Δείτε τι είπε για τον αναβάτη της Ducati…

Ο εκρηκτικός Jack Miller έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του πολλές φορές, φέρνοντας καλά αποτελέσματα στις πίστες των MotoGP, για λογαριασμό της Pramac Ducati. Ο 24χρονος Αυστραλός είναι χαρακτηριστικά επιθετικός στα φρένα, ωστόσο σε δηλώσεις του αναφέρεται στον Andrea Dovizioso, έναν από τους καλύτερους αναβάτες στην πέδηση αυτή την στιγμή.

Ο Miller θεωρεί τον Dovizioso έναν «από τους πιο έξυπνους» αναβάτες στην επιβράδυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φρενάρει πολύ αργά, ίσως όχι πιο αργά από εμένα αλλά για μένα είναι σχεδόν αρνητικό μου σημείο αυτό. Ο Dovizioso είναι ένας από τους πιο έξυπνους αναβάτες στα φρένα. Ξέρει πότε θα φρενάρει και πώς θα επιβραδύνει στην ώρα του για την στροφή, ενώ εγώ πάω βαθιά και τραβάω τα φρένα μέχρι την μέση της στροφής πιέζοντας το ελαστικό μου. Αυτό δουλεύει μόνο για 10 γύρους, αλλά αυτό κάνω»

«Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω αυτή την τεχνική, να αγωνίζομαι έξυπνα και να αντιγράφω αυτό τον τρόπο αγώνα» είπε ο Miller στην συνέχεια.

Ο νεαρός Αυστραλός έκανε και μια μίνι σύγκριση της οδήγησης του, από την εποχή που έτρεχε με Honda και ελαστικά Bridgestone, λέγοντας: «Έχω βελτιωθεί σίγουρα σε αυτό το κομμάτι (σ.σ. στα φρένα) από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα μετά την Honda, γιατί αυτά ήταν χαρακτηριστικά της Honda και της Bridgestone. Νομίζω ότι πάμε προς την σωστή κατεύθυνση