Μια σπάνια Rickman CR900 στο σφυρί…

…και μάλιστα έναντι αστρονομικού ποσού! Τι λέτε για αυτή την «ευκαιρία»;

Η Rickman ήταν μια εταιρεία κατασκευής πλαισίων μοτοσυκλέτας, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του 1970 με τις custom κατασκευές της, που μπορούσαν να φιλοξενήσουν τους νέους και πανίσχυρους τότε, ιαπωνικούς τετρακύλινδρους.

Περίπου 2.500 μοτοσυκλέτες βασίστηκαν στα πλαίσια της Rickman, οι περισσότερες με μοτέρ από το Honda CB750 της εποχής. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός για τα σημερινά δεδομένα, καθιστώντας τις συλλεκτικές… πόσο μάλλον, όταν έχουν κινητήρα από Kawasaki Z900, που ήταν ακόμη πιο σπάνιο!

Μια τέτοια μοτοσυκλέτα βρέθηκε να πωλείται σε γνωστό site δημοπρασιών στο διαδίκτυο, σε κατάσταση βιτρίνας. Φοράει έναν κινητήρα από Z900, ο οποίος είχε αυξηθεί στα 1.015 κυβικά με πολλά ακόμη καλούδια: Εκκεντροφόρους Yoshimura R και μάλιστα ρυθμιζόμενους, καρμπυρατέρ Smoothbore 29 χιλιοστών της Mikuni, σύστημα ανάφλεξης Dyna και εξάτμιση από την Kerker –όλα τα κομμάτια είναι αυθεντικά όσον αφορά τον χρόνο κατασκευής τους. Αλλαγμένες είναι και οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας, η οποία χρησιμοποιεί μονάδες της Koni.

Ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας ζητά «στο χέρι», 20.000 δολάρια για αυτή! Ευκαιρία ή μήπως…ληστεία; Το θέμα είναι, ότι η μοτοσυκλέτα είναι πράγματι, σπάνια και ιδιαίτερη.