Η Bimota YB8 της εν λόγω δημοπρασίας.

Η Bimota YB8 της εν λόγω δημοπρασίας.

Η Bimota YB8 της εν λόγω δημοπρασίας.

Μία «παρθένα» Bimota YB8 στο σφυρί!

Με μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ της, αυτή η Bimota YB8 θα πωληθεί τον επόμενο μήνα σε δημοπρασία. Πως σας φαίνεται;

Η Bimota και οι μοτοσυκλέτες που έχει παράξει στο παρελθόν αποτελούν συζητήσεις πάθους για μοτοσυκλετιστές και φίλους της «ιταλικής» σχολής. Πέρα από την ριζοσπαστική Tesi, η Bimota φυσικά έχει παράξει και άλλες μοτοσυκλέτες, χρησιμοποιώντας κινητήρες από τρίτους κατασκευαστές. Μία από αυτές είναι και η YB8, που κατασκευαζόταν από το 1990 έως και το 1992 και έφερε τον κινητήρα της Yamaha FZR 1000 EXUP.

Η μοτοσυκλέτα είναι σπάνια –μόνο 252 έχουν κατασκευαστεί- ενώ ήταν η γρηγορότερη μοτοσυκλέτα παραγωγής με δοκιμές της εποχής να αναφέρονται σε ταχύτητα 277 χιλιομέτρων την ώρα. Μία από αυτές, λοιπόν, θα τεθεί σε δημοπρασία εντός του επόμενου μήνα και η περίπτωση της μπορεί να συγκινήσει: Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα έχει ΜΗΔΕΝ χιλιόμετρα και βρίσκεται σε κατάσταση… μπιμπελό, ενώ είναι μοντέλο του 1992.

Η μοτοσυκλέτα, όπως είπαμε και παραπάνω, φέρει τον κινητήρα της Yamaha FZR1000, τοποθετημένο πάνω στο πλαίσιο της ίδιας της Bimota, το οποίο προήλθε από αυτό της αγωνιστικής YB4EI. Οι αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας είναι της Marzocchi και πλήρως ρυθμιζόμενες, ενώ τα φρένα είναι της Brembo και εδράζονται πάνω σε ζάντες ελαφρού κράματος. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από την Mecum Auctions στο Las Vegas μεταξύ 21 και 26 Ιανουαρίου, ενώ η εκτιμώμενη τιμή για την μοτοσυκλέτα δεν έχει ανακοινωθεί.