O Massimo Tamburini

Massimo Tamburini: Θα αποκτήσει ειδικό μνημείο

Με ένα καλλιτεχνικό έργο θα τιμηθεί για άλλη μια φορά ο εμβληματικός Ιταλός σχεδιαστής Massimo Tamburini, από την δημοτική αρχή του Rimini. Δείτε περισσότερα.

Ο Massimo Tamburini, ίσως ο κορυφαίος σχεδιαστής μοτοσυκλετών όλων των εποχών και «πατέρας» των Ducati 916 και MV Agusta F4, είναι φυσικά και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της γειτονικής μας Ιταλίας. Για τον λόγο αυτό, ένα νέο μνημείο θα αποκαλυφθεί προς τιμήν του Ιταλού σχεδιαστή, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το έργο θα επιμεληθεί ο Renzo Jarno Vandi, ο οποίος είναι γλύπτης και έχει μάλιστα συνεργαστεί με τον Tamburini, στο CRC-Cagiva Research Center. Η αποκάλυψη του έργου θα γίνει πριν τον αγώνα του Misano, στην αρένα Fransesca di Rimini και η τελετή θα είναι ανοιχτή για όλους. Στην ίδια τελετή, θα δώσουν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, ενώ θα εκτεθούν και άλλες δημιουργίες του Tamburini, όπως η Ducati 955, η MV Agusta F4 1000 Veltro και η T12 Massimo, το «κύκνειο άσμα» του σχεδιαστή.

Μετά την τελετή αποκάλυψης του νέου έργου, το μνημείο του Tamburini θα μετακινηθεί στην τελική του θέση, η οποία θα είναι η Piazzetta Teatini, η οποία βρίκεται μπροστά από το τεχνικό πανεπιστήμιο στο οποίο είχε σπουδάσει ο Tamburini! H εγκατάσταση του έργου εκεί, θα γίνει τον Οκτώβριο.