O Marc Marquez (δεξιά) συγχαίρει τον Fabio Quartararo αμέσως μετά τον τερματισμό.

Marquez για Fabio: «Ο καλύτερος αναβάτης σήμερα»

Τα καλύτερα λόγια για τον Fabio Quartararo είπε ο Marc Marquez αμέσως μετά τον αγώνα του Misano, ενώ αποκάλυψε τι πιστεύει για το 2020. Δείτε τι είπε…

Ο Marc Marquez κέρδισε μεν τον αγώνα στο Misano εχθές, αλλά αντιμετώπισε έναν εκπληκτικό Fabio Quartararo, ο οποίος προηγήθηκε σε όλο τον αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο!  Ο πρωταθλητής του 2018 έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού Γάλλου, αμέσως μετά τον τερματισμό και αποκάλυψε ότι τον θεωρεί υποψήφιο για τίτλο του χρόνου.

«Σήμερα ο Fabio μας σε όλους, αν και εγώ το ήξερα, ότι έχει τις δυνατότητες, το ταλέντο, την μοτοσυκλέτα και την ομάδα να παλέψει για το πρωτάθλημα του χρόνου. Πιστεύω ότι από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι σκληρός αντίπαλος και θα κερδίσει κάποιους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε αυτό, αλλά προβλέπω ότι του χρόνου θα είναι ένας δυνατός αντίπαλος για το πρωτάθλημα. Σήμερα ο Fabio ήταν ο καλύτερος αναβάτης, αφού ήταν μπροστά σε όλο τον αγώνα». δήλωσε ο Ισπανός. 

Ο Marquez σχολίασε το στυλ οδήγησης του Quartararo και εξήγησε πως ο ίδιος προσέγγισε τον αγώνα, για να φέρει το αποτέλεσμα που έφερε: «Οδηγάει πολύ καλά την Yamaha του. Μπορείς να ακολουθήσεις τις υπόλοιπες Yamaha αλλά αυτός είναι πολύ ακριβής και στις γρήγορες στροφές έχει μεγάλη ταχύτητα. Για αυτό το λόγο, στην 11η στροφή προσπάθησα να τον προσπεράσω πριν μπούμε στο 3ο τμήμα της πίστας. Αν έφτανα πίσω του πριν την 11η στροφή θα έχανα τον αγώνα γιατί ήταν πολύ γρήγορος στις στροφές και δεν τον έφτανα ούτε με slipstream».