Lorenzo και Marquez σε στιγμιότυπο δράσης, από τις τελευταίες δοκιμές στην Valencia.

Marquez: Θα ήμουν αδύναμος αν μπλόκαρα τον Lorenzo

Για την απόφασή του να μην εμποδίσει την μεταγραφή του Jorge Lorenzo μίλησε ο Marc Marquez αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του. Δείτε τι είπε.

Ήταν κοινό «μυστικό» ότι ο Marc Marquez είχε την δύναμη να αρνηθεί την μεταγραφή του Jorge Lorenzo στην ομάδα, αν θα το ήθελε. Ωστόσο, ο 25χρονος πολυπρωταθλητής όχι μόνο δεν εμπόδισε την κίνηση αυτή, αλλά και εξηγεί τους λόγους που δεν το έκανε με δηλώσεις του, στα ξένα μέσα.

Ο Marquez εξηγεί απλούστατα, πως το να εμποδίσει την έλευση του συμπατριώτη του Lorenzo στην ομάδα, θα ήταν μια κίνηση αδυναμίας: «Το να ασκούσα βέτο στον Lorenzo θα ήταν σημάδι αδυναμίας. Αν με νικήσει, θα το κάνει με το ίδιο όπλο. Προτιμώ να μονομαχώ με πιστόλι εναντίον πιστολιού, παρά να αντιμετωπίζω ένα...πολυβόλο», είπε χαρακτηριστικά ο Marquez. «Θα έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα και αν λοιπόν κερδίσει ο Lorenzo, θα ξέρουμε γιατί. Εκτός από αυτό, έτσι θα βελτιώσουμε και το επίπεδο της μοτοσυκλέτας», ανέφερε επίσης ο πρωταθλητής του 2018.

Μέχρι πρότινος, ο μόνος ομόσταυλος που είχε ο Marquez υπήρξε ο Dani Pedrosa, ο οποίος με την χαρακτηριστικά ήπια ιδιοσυγκρασία του, σπάνια προκάλεσε τον Marc στην πίστα και πρακτικά ποτέ, εκτός αυτής. Τι θα γίνει τώρα που ένας εκρηκτικός χαρακτήρας με πανίσχυρες φιλοδοξίες όπως ο Jorge Lorenzo, θα βρίσκεται δίπλα στον επίσης δυναμικό Marquez; Ο τελευταίος αναφέρεται και σε αυτό: «Είτε έχω δίπλα μου τον Jorge, είτε οποιονδήποτε άλλον αναβάτη, δεν θα αλλάξω την οδήγησή μου ούτε τις φιλοδοξίες μου. Γνωρίζω όμως ότι αν θέλεις να παραμείνεις στην HRC ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πρέπει να κερδίζεις. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει ο άλλος αναβάτης. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Jorge είναι ένας από τους καλύτερους και μπορεί να κερδίσει με πάνω από μια μοτοσυκλέτα»