Ο Marc Marquez σε στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς του στην Ταϋλάνδη.

Marquez: Σχεδόν αδύνατον να φτάσω τον Agostini

Επιφυλάσσεται ότι θα σπάσει το ρεκόρ τίτλων του Ago ο Marc Marquez, ο οποίος μίλησε για διάφορα στην επίσημη συνέντευξη μετά την στέψη του. Δείτε τι είπε.

Ο Marc Marquez σπάει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο στα MotoGP και πολλοί θεωρούν, ότι ο 26χρονος Ισπανός θα φτάσει τα ρεκόρ του Giacomo Agostini. Για την ιστορία, ο Ago έχει 15 τίτλους στα Grand Prix, από μία εποχή όπου οι αναβάτες μπορούσαν να τρέξουν σε περισσότερες από μία κατηγορίες, την ίδια χρονιά. Σήμερα, αυτό πλέον δεν ισχύει και ο Marquez πιστεύει ότι μάλλον δεν θα ξεπεράσει τα κατορθώματα, του μεγάλου Ιταλού.

Συγκεκριμένα, για το θέμα, ο Marquez είπε: «Θα ήταν σαν να κερδίζω δύο φορές όσα έχω κερδίσει τώρα, οπότε νομίζω ότι είναι σχεδόν αδύνατον, παρά το ότι πηγαίνουμε πολύ καλά. Προσπαθώ να κοιτώ μακριά και να ακολουθώ τον δρόμο μου, διαβάζω τι λέγεται και γράφεται για μένα και αισθάνομαι ανατριχίλα, αλλά προσπαθώ να το αποφύγω. Στο μέλλον, όταν αποσυρθώ, θα είμαι πολύ περήφανος.»

Ο Marquez απάντησε μεταξύ άλλων στο αν θα συμμετείχε στο Dakar, στο οποίο ήταν κατηγορηματικά αρνητικός! «Μου αρέσει η εκτός δρόμου οδήγηση, το έχω συζητήσει και με φίλους μου αλλά ξέρω ότι θα τραυματιστώ, πρέπει να είσαι ρεαλιστής και όσοι πηγαίνουν εκεί έχουν πολλή εμπειρία και ταχύτητα. Δεν είναι πίστα, πρέπει να διαβάζεις βιβλίο δρόμου. Μου αρέσει να δοκιμάζω πράγματα, αλλά είναι άλλο πράγμα να δοκιμάζεις και άλλο να αγωνίζεσαι και δεν θα τρέξω ποτέ στο Dakar με μοτοσυκλέτα».

Τέλος, ο Marquez μίλησε και για τον ομόσταυλό του, Jorge Lorenzo: «Πάντα είχαμε καλή σχέση, μου έδωσε συγχαρητήρια και επί προσωπικού, όταν είναι πιο χαλαρός, μου ευχήθηκε καλή τύχη. Είμαστε επαγγελματίες και κρατάμε τον ανταγωνισμό εντός πίστας, επίσης είναι ομόσταυλός μου. Δεν είχε την καλύτερη του χρονιά, του εύχομαι να ξεφύγει από τον κυκεώνα σύντομα»