Σε τι κατάσταση θα είναι ο Marc Marquez όταν ξεκινήσουν οι δοκιμές του 2020;

Marquez: Φόβοι για την προετοιμασία του 2020

Δεν θα είναι πλήρως έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές του νέου έτους ο Marc Marquez, σύμφωνα με τις δηλώσεις του γιατρού Xavier Mir. Δείτε τι είπε ο χειρουργός…

Όπως είναι γνωστό, ο Marc Marquez μετά από νέο τραυματισμό στον δεξιό του ώμο αυτή την φορά, αποφάσισε να χειρουργηθεί προληπτικά προκειμένου να αποφύγει χειρότερη ζημιά μέσα στο 2020. Όπως κάθε φορά, την εγχείρηση ανέλαβε ο γιατρός των MotoGP Xavier Mir, o οποίος όμως προειδοποιεί πως ο Marquez θα χρειαστεί και πάλι χρονοβόρα αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο Mir δήλωσε: «Είναι δύσκολο να το εκτιμήσουμε (τον χρόνο αποθεραπείας). Νομίζω ότι θα είναι έτοιμος στις δοκιμές της Sepang, ακόμα και όχι στο 100% του, αλλά πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι ακόμα και να μην είναι έτσι στις δοκιμές, πρέπει να είναι όσο πιο αποθεραπευμένος γίνεται στο πρωτάθλημα»

«Ο χρόνος αποθεραπείας για έναν τυπικό ασθενή με τέτοιον τραυματισμό φτάνει τους 4 μήνες. Για τους αναβάτες είναι συνηθισμένο να είναι σχεδόν ο μισός.» σημείωσε ο Mir, αφήνοντας πλαγίως αιχμές ότι ίσως ο Marquez χρειαστεί να απουσιάσει ή να μην πιέσει και ρισκάρει, στις pre-season δοκιμές που έρχονται. «Κατά την διάρκεια της σεζόν του 2020 ο Marc θα είχε και άλλες εξαρθρώσεις και ο τραυματισμός θα ήταν χειρότερος, σαν αυτόν στον αριστερό του ώμο» συμπλήρωσε ο Xavier Mir.