Marquez: Βρήκαν το πρόβλημα του Texas;

Αφησε «σημάδια» για το πρόβλημα που οδήγησε στην πτώση του ο Marc Marquez, μιλώντας εν όψει του Grand Prix της Jerez. Δείτε τι είπε.

Ο αγώνας του Texas ήταν καταστροφικός για την Honda, πριν 3 εβδομάδες: Ο βασιλιάς του COTA έχασε το στέμμα του μετά από πτώση, ενώ μόνο μία Honda τερμάτισε και ήταν αυτή του Takaaki Nakagami. Ωστόσο ο Marquez προέβη σε κάποιες δηλώσεις σχετικά με την αιτία της πτώσης του. Αν πιστεύατε ότι η πτώση αυτή δεν οφειλόταν μόνο σε λάθος του Marquez, μάλλον… κερδίσατε!

Ο πολυπρωταθλητής της Repsol Honda ήταν λακωνικός μεν, αλλά είπε όσα χρειαζόταν στα μέσα που διψούν για απαντήσεις. Ο Ισπανός μίλησε για ένα μηχανικό πρόβλημα, το οποίο η μοτοσυκλέτα του εμφάνισε αρκετές φορές με την 1η σχέση στο σασμάν, στις αντίστοιχες στροφές της πίστας.

Ο Marquez είπε συγκεκριμένα: «Ήταν ένα μικρό πρόβλημα και αυτό το είχαμε προσέξει στην Αργεντινή, αλλά δεν το φτιάξαμε μέχρι το Texas. Τώρα φαίνεται ότι το φτιάξαμε. Ήταν δύσκολο να καταλάβουμε τι ήταν. Καταλάβαμε μετά από ανάλυση σε πάρα πολλούς παράγοντες. Είχαμε έναν νέο κινητήρα και κάποιες φορές αυτό συμβαίνει.»

«Δεν μπορώ να πω τι προκάλεσε την πτώση αλλά ήταν κάτι που δεν συνέβαινε σε κάθε γύρο. Σε κάποιους γύρους γινόταν και σε άλλους όχι. Αλλά το φτιάξαμε και αυτό είναι το σημαντικό» συμπλήρωσε, αινιγματικά, ο Marquez.