MV Agusta: Ιδού η αγωνιστική Moto2

Αποκαλύφθηκε επίσημα η αγωνιστική ομάδα της MV Agusta, που επιστρέφει στα Grand Prix μετά από 42 χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Η MV Agusta, μια από τις μάρκες με την πλουσιότερη αγωνιστική ιστορία, απουσίαζε ηχηρά από τους αγώνες Grand Prix τα τελευταία 42 χρόνια, αυτό όμως θα αλλάξει φέτος. Με την συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας να έχει ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό, πλέον αποκαλύφθηκε και επίσημα η ομάδα: Θα έχει το όνομα MV Agusta Idea Lavoro Forward Racing.

H μοτοσυκλέτα της MV Agusta που θα αγωνιστεί, ντεμπούταρε στα γνωστά για την ιταλική εταιρεία, χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου. Θα χρησιμοποιεί όπως είναι φυσικό, τον κινητήρα των 765 κ.εκ. της Triumph, πλαίσιο-χωροδικτύωμα από ατσάλι, αλουμινένιο ψαλίδι και αναρτήσεις της Ohlins.

Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Stefano Manzi και Dominique Aegerter, οι οποίοι θα βρεθούν στην σέλα της αγωνιστικής MV Agusta κατά τις 15-16 και 20-22 Φεβρουαρίου, στα δοκιμαστικά που θα γίνουν στην Αλμερία και στην Jerez αντίστοιχα.

Για την νέα ομάδα μίλησε o επικεφαλής της Forward Racing, Giovanni Cusari «Το όνειρο επιτέλους γίνεται πραγματικότητα, ξεκινά και επίσημα μια σεζόν που μας βρίσκει πρωταγωνιστές, δίπλα στην MV Agusta. Μετά από χρόνια δουλειάς γίνεστε μάρτυρες στην πραγμάτωση ενός ονείρου, δικού μου και όλων όσων συμμετείχαν (…) γνωρίζουμε καλά τις ευθύνες που μας περιμένουν, αλλά την ίδια στιγμή είμαστε περήφανοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση για την σεζόν που έρχεται»